Šį nuostabaus skonio desertą yra labai paprasta pagaminti.
Net neabejojame: šis receptas tikrai taps jūsų mėgstamiausiu.
Jums reikės:
- 5 kiaušinių
- 5 valg. š. cukraus
- 5 valg. š. drungno vandens
- 5 valg. š. miltų
- 2 valg. š. kakavos
- 1/2 pakuotės kepimo miltelių
Kremui:
- 500 ml pieno (2 stiklinių)
- 5 kiaušinių trynių
- 1 pakuotės vanilinio cukraus
- 4 valg. š. miltų
- 250 g sviesto (1 pakuotės)
- 100 g cukraus (kiek mažiau nei pusės stiklinės)
Pyrago viršui:
- 5 kiaušinių baltymų
- 200 g cukraus
- Šokolado drožlių
Kaip gaminti?
Kiaušinius išplakite su cukrumi iki putų, palaipsniui po šaukštą įmaišykite vandenį.
Suberkite išsijotus miltus su kakava ir kepimo milteliais.
Birų mišinį palaipsniui suberkite į kiaušinių masę.
Išmaišykite vienalytę tešlą, kurią sluoksniuokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje maždaug 25 minutes.
Sumaišykite pieną, kiaušinių trynius, vanilinį cukrų ir miltus. Virkite, kol sutirštės.
Uždenkite folija ir palikite atvėsti.
Sviestą išplakite su cukrumi iki putų.
Palaipsniui supilkite į atvėsusį kremą.
Viską kruopščiai išplakite iki vientisos, purios masės.
Kremą sluoksniuokite ant atvėsusio pagrindo.
Virš garų išplakite 5 kiaušinių baltymus, palaipsniui suberkite 200 g cukraus ir išplakite.
Paruoštą mišinį sluoksniuokite ant kremo ir papuoškite tarkuotu šokoladu.
Supjaustykite ir patiekite.
Skanaus!