Jums tikrai patiks vištienos krūtinėlė, paruošta su medaus-česnako padažu.
Šį patiekalą palankiai įvertins net ir patys didžiausi gurmanai.
Jums reikės:
- 8 valg. š. medaus
- 5 česnako skiltelių
- 2 valg. š. sviesto
- 2 valg. š. kvietinių miltų
- 2 valg. š. sojų padažo
- 1 didelės vištienos krūtinėlės
- 1 valg. š. citrinos sulčių
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
- druskos
- maltų juodųjų pipirų
Kaip gaminti?
Vištienos krūtinėlę supjaustykite į keturis gabalėlius.
Peiliu padarykite pjūvius krūtinėlės paviršiuje.
Įtrinkite juos druska ir pipirais.
Palikite pusvalandį pastovėti.
Pabarstykite miltais.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą su alyvuogių aliejumi.
Sudėkite mėsą.
Kol mėsa kepa, paruoškite padažą.
Susmulkinkite česnako skilteles.
Suberkite ant mėsos keptuvėje.
Po minutės supilkite sojų padažą ir citrinos sultis.
Mažame dubenyje sumaišykite 1-2 šaukštus medaus su vandeniu.
Į keptuvę įpilkite medaus mišinio.
Vištienos gabalėlius apverskite ir kepkite maždaug 10 minučių.
Patiekdami ant mėsos užpilkite padažo.
Skanaus!