Tai – labai paprastas receptas, o rezultatu man dar neteko nusivilti.
Jei jums patinka namuose pagaminti saldumynai, tiesiog privalote išbandyti šį receptą.
Jums reikės:
- 3 apelsinų
- 40 g želatinos miltelių
- 160 g cukraus
Kaip gaminti?
Pirmiausia paruošime apelsinus.
Jei norite, galite naudoti jau paruoštas 100% sultis.
Apelsinus perpjaukite pusiau ir sulčiaspaude išspauskite sultis.
Mums reikės 300 ml sulčių.
Sultis perkoškite per sietelį, kad jos būtų kuo švaresnės.
Į dubenį su sultimis suberkite cukrų ir želatinos miltelius.
Kruopščiai išmaišykite.
Leiskite mišiniui pastovėti maždaug 15 minučių, kol sutirštės.
Puodą su mišiniu pastatykite ant silpnos ugnies.
Sultys neturi virti.
Mums tereikia ištirpinti cukrų ir želatiną.
Maišykite mišinį, kol ingredientai visiškai ištirps.
Mišinį pertrinkite per sietelį į kepimo formą, kurią reikia iškloti folija.
Palikite atvėsti kambario temperatūroje.
Leiskite mišiniui sustingti šaldytuve.
Po valandos išimkite mišinį iš šaldytuvo.
Nuimkite foliją.
Supjaustykite mažesniais kubeliais ir apvoliokite cukruje.
Štai ir viskas: nespėsite nė sumirksėti, kai jūsų šeimos nariai pabaigs paskutinį saldainį.
Rekomenduojame visada ruošti didesnį saldainių kiekį.
Skanaus!
Video pamokėlė: