Ruošiant tam tikrus patiekalus gali praversti sultinio kubeliai, tačiau parduotuvėje siūlomų produktų kokybė ne visada yra tokia gera, kokios norėtumėme.
Būtent todėl sultinio kubelių siūlome pasigaminti patiems: pasirodo, tai yra labai paprasta.
Jums reikės:
- 3 morkų
- 1 poro
- 2 pastarnokų
- 2 petražolių šaknų
- 1 svogūno
- 2 česnako skiltelių
- 1/2 kaliaropės
- 1/2 saliero
- 1/2 pankolio
- 1 ciberžolės šaknies
- saujos petražolių
- saulėgrąžų aliejaus
- 80 g druskos
Kaip gaminti?
Nuskuskite nuplautas morkas.
Supjaustykite kubeliais ir sudėkite į gilų dubenį.
Porą susmulkinkite griežinėliais ir suberkite į dubenį.
Suberkite smulkintą svogūną ir kapotą česnaką.
Nuimkite kaliaropių stiebus, nulupkite, supjaustykite ir sudėkite į dubenį.
Susmulkinkite petražolių šaknis ir suberkite į dubenį.
Sudėkite pjaustytą salierą ir pastarnoką.
Nulupkite ciberžolės šaknį, supjaustykite ir sudėkite į dubenį.
Galiausiai suberkite kapotas petražoles.
Didelę keptuvę ištepkite aliejumi, suberkite daržoves ir gerai išmaišykite.
Mišinį pabarstykite druska, išmaišykite ir kepkite, kol išsiskirs sultys.
Uždenkite keptuvę dangčiu.
Kepkite, kol daržovės suminkštės (maždaug 8 minutes).
Supilkite mišinį į indą ir sutrinkite.
Daržovių masę dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir tolygiai išlyginkite.
Uždenkite folija, leiskite atvėsti ir nakčiai įdėkite į šaldiklį.
Supjaustykite kubeliais ir suvyniokite į foliją.
Suberkite kubelius į sandarų plastikinį maišelį.
Galite laikyti šaldiklyje.
Skanaus!