Cukruoti vaisiai yra labai skanūs, be to, juos galima naudoti ir įvairių saldžių kepinių įdarui. Beveik bet kurį pyragą galima pagardinti cukruotais vaisiais.
Paruošti cukruotus moliūgus yra labai paprasta! Be to, tai yra tikrai puikus būdas panaudoti moliūgus, kurių nespėjate suvalgyti.
Jums reikės:
- 2 kg moliūgų
- 2 kg cukraus
- 1,5 litro vandens
- cinamono (pagal skonį)
- 2 apelsinų
- gvazdikėlių
Kaip gaminti?
Moliūgą reikia nulupti ir supjaustyti kubeliais.
Dabar reikia paruošti sirupą. Ištirpinkite cukrų vandenyje ir užvirinkite.
Virkite smulkintą moliūgą sirupe maždaug 5 minutes, o tada į vandenį suberkite gvazdikėlius ir įberkite cinamono. Jei nenorite, kad ant cukruotų moliūgų susidarytų ruda danga, naudokite cinamono lazdeles.
Įspauskite apelsinų sulčių ir įdėkite tarkuotos žievelės. Vietoj apelsinų galite naudoti citrinas.
Vandenį vėl užvirinkite ir virkite 5 minutes. Šis ciklas turi būti kartojamas nuo 3 iki 5 kartų. Kuo daugiau kartų atliksite šią procedūrą, tuo skaidresni bus paruošti cukruoti moliūgai.
Nupilkite sirupą. Neišpilkite jo į kriauklę: šį sirupą galėsite panaudoti želė ruošimui ar įvairiems kepiniams. Moliūgų gabalėlius sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nuvarvėtų sirupo likučiai.
Paruoštus cukruotus moliūgus išdžiovinkite orkaitėje.
Jei norite, kad cukruoti moliūgai išsilaikytų ilgiau, pabarstykite juos kukurūzų krakmolu.
Laikykite uždarytuose stiklainiuose.
Išsisaugokite šį receptą, nes cukruotus moliūgus norėsite ruošti dar ir dar kartą!
Jei jums patiko cukruoti moliūgai, būtinai pabandykite pasigaminti ir cukruotų braškių.
Šis užkandis yra nepaprastai sveikas ir skanus!