Mūsų šeimoje visi labai mėgsta raugintus kopūstus: juos valgome dažnai ir dideliais kiekiais, todėl turiu kelis firminius šio užkandžio receptus. Šiandien vienu jų noriu pasidalinti su jumis.
Paruošti raugintus kopūstus su saldžiosiomis paprikomis yra labai paprasta: vakare pagaminu, o ryte jau ragauju!
Jums reikės:
- 5 kg kopūstų
- 1 kg morkų
- 1 kg svogūnų
- 1 kg saldžiosios paprikos
- 250 ml 9% acto
- 250 ml augalinio aliejaus
- 250 g cukraus
- 180 g druskos
- 5-6 juodųjų pipirų žirnelių
Kaip gaminti?
Kopūstą susmulkinkite, svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
Morkas sutarkuokite, o papriką supjaustykite juostelėmis.
Į verdantį vandenį įberkite druskos ir cukraus, įpilkite augalinio aliejaus. Užvirinkite. Nukelkite nuo ugnies ir įpilkite acto. Marinatas paruoštas.
Jei šias salotas norite ruošti be acto, nepamirškite apie nepriekaištingą stiklainių ir dangtelių paruošimą: juos reikia sterilizuoti dar kruopščiau nei įprasta.
Sumaišykite daržoves, įberkite pipirų ir viską sudėkite į stiklainius.
Marinatu užpilkite salotas (marinatas turi būti dar šiltas).
Įdėkite salotas į šaldytuvą 12 valandų.
Skanaus!
Pastaba: jei salotas ruošite su actu, jas galima ilgai laikyti šaldytuve, tačiau norime patikinti, kad dažniausiai jos yra labai greitai suvalgomos!