Tai – nuostabiai skanūs pomidorai, kuriais galėsite mėgautis net žiemą.
Šiemet pomidorų derlius buvo ypatingai gausus, todėl nežinote, ką gaminti iš šių daržovių?
Pabandykite pomidorus džiovinti.
Džiovinti pomidorai tikrai pravers ruošiant makaronus, salotas, užkandžius ar padažus…
Jums reikės:
- 2,5 kg pomidorų
- 2 česnako galvučių
- druskos
- cukraus
- čiobrelių
- Provanso žolelių mišinio
- rozmarino
- 300-350 ml alyvuogių aliejaus
Kaip gaminti?
Kruopščiai nuplaukite pomidorus.
Nuimkite kietesnę dalį po stiebu.
Supjaustykite ketvirčiais.
Supjaustytus pomidorus dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Nulupkite česnaką.
Smulkiai supjaustykite.
Pomidorus pabarstykite cukrumi.
Pabarstykite druska.
Galiausiai pabarstykite žolelėmis ir čiobreliais.
Ant pomidorų uždėkite susmulkintą česnaką.
Pašaukite į orkaitę.
Kepkite 1 valandą 130°C temperatūroje.
Po valandos atidarykite orkaitės dureles.
Kepkite dar valandą 130°C temperatūroje.
Pomidorus sudėkite į sterilius stiklainius.
Į stiklainius įdėkite rozmarino šakelių.
Į puodą supilkite alyvuogių aliejų.
Užvirinkite.
Stiklainių turinį užpilkite karštu aliejumi.
Sandariai užsukite stiklainius, apvyniokite rankšluosčiu ir palikite atvėsti.
Laikykite sausoje vietoje.
Skanaus!