Ar gali būti kas nors lengviau nei tiesiog iškepti kiaušinį? Taip, net ir vaikas gali susidoroti su šia užduotimi. Vis dėlto, kaip reaguotumėte, jei pasakyčiau, kad visą savo gyvenimą kiaušinienę ruošėte netinkamai? Šiandien noriu su jumis pasidalinti nuostabiu atradimu, kurį padariau savo vyro, patyrusio virėjo, dėka. Pasirodo, net ir paprastą kiaušinienę yra labai paprasta sugadinti. Sužinokite, kokios klaidos dažniausiai daromos ruošiant šį nesudėtingą patiekalą.
Kaip kepti kiaušinienę: pagrindinės klaidos, kurias daro net patyrę virėjai
Lažinuosi, kad kiaušinienę gaminate maždaug taip: į keptuvę įpilate aliejaus, įmušate kiaušinius, įberiate druskos ir pipirų, o vėliau apverčiate kiaušinius. Galbūt jums bus sunku tuo patikėti, tačiau net ir šioje sekoje yra pora klaidų.
Pasūdykite sviestą, o ne kiaušinius
Pirmoji klaida, kurią dauguma mūsų daro gamindami kiaušinienę, yra druskos barstymas. Kiaušinius pasūdome tada, kai jie jau yra keptuvėje. Vis dėlto, naudinga šį įprotį pakeisti kitu: sūdykite ne kiaušinius, bet aliejų arba sviestą, ant kurio kepate kiaušinius. Druska pasiskirstys tolygiai ir kiaušinienei suteiks nepakartojamo skonio.
Kai mano vyras pirmą kartą man kepė kiaušinienę, nustebau, kokia ji skani ir kvapni. Tada pagalvojau, kad beviltiška gaminti maistą, nes man nepavyksta paruošti net ir pakankamai skanios kiaušinienės. Laimei, vyras su manimi pasidalino paprasta paslaptimi, ir nuo to laiko sūdau ne kiaušinius, bet riebalus, ant kurių kepu kiaušinienę.
Kepkite tik iš vienos pusės!
Kita dažna klaida kepant kiaušinius – jų vartymas. Dauguma mūsų kiaušinius kepa kelis kartus apversdami, tikėdamiesi, kad taip jie iškeps tolygiai. Vis dėlto, tikras profesionalas žino, kad kiaušinienė turi būti kepama tik iš vienos pusės. Kaip tai veikia? Viskas yra labai paprasta! Tiesiog kepkite kiaušinius iš vienos pusės, o kita pusė iškeps ir be vartymo. Tai suteikia kiaušinienei švelnumo ir sultingumo. Jei vis dėlto mėgstate kepti kiaušinius iš abiejų pusių, galite nepaisyti šio patarimo. Dėl skonio nesiginčijama.
Mano draugė Ana, kuri labai mėgsta gaminti maistą, papasakojo man, kaip jai sekėsi kepti kiaušinienę jos nevartant. Kai ji patiekė kiaušinienę savo vyrui, jis negalėjo suprasti, kodėl šis patiekalas yra toks skanus. Skamba juokingai, bet skirtumas tikrai labai didelis.
Kiaušiniai yra puikus maistinių medžiagų šaltinis
Tiesiog priminsiu, kad kiaušiniai yra labai naudingi mūsų organizmui. Juose gausu baltymų, vitaminų ir mineralų, tokių kaip vitaminas B12 ir selenas. Kiaušiniuose esantys baltymai padeda išlaikyti sotumą ir raumenų masę. Juose taip pat yra lecitino, kuris gerina smegenų ir nervų sveikatą.
Patarimas: į kiaušinienę įdėkite minkšto sūrio, šviežių daržovių ar net lašišos, kad skonis būtų rafinuotesnis ir gautumėte papildomų maistinių medžiagų.
Kaip matote, kiaušinių kepimas taip pat yra menas, turintis savų paslapčių. Dabar jau žinote, kaip išvengti dažnų klaidų ruošiant kiaušinienę ir paversti šį patiekalą tikru kulinariniu šedevru. Sėkmės!