Itališkos virtuvės gerbėjai žino, kad saulėje džiovinti pomidorai suteikia patiekalams tiesiog nepamirštamo skonio. Saulėje džiovintais pomidorais gana dažnai nusprendžiama pagardinti picą, salotas ar sumuštinius.
Parduotuvėse siūlomi saulėje džiovinti pomidorai įprastai yra labai brangūs, be to, gana dažnai manoma, kad juos labai sunku paruošti namuose. Skubame tai paneigti: namuose paruošti saulėje džiovintus pomidorus yra paprasčiau nei paprasta. Juos galite ruošti mikrobangų krosnelėje!
Jums reikės:
- 500 g pomidorų
- 1 arb. š. džiovinto baziliko
- 1 arb. š. česnako miltelių
- 0,5 arb. š. cukraus
- 0,5 arb. š. druskos
- 100 ml alyvuogių aliejaus
Kaip gaminti?
Pomidorus nuplaukite ir nusausinkite. Supjaustykite stambiais griežinėliais.
Sudėkite į lėkštę, pabarstykite druska ir cukrumi, apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
Įdėkite lėkštę į mikrobangų krosnelę 8 minutėms ir įjunkite programą su maksimalia galia.
Gautą skystį nupilkite į atskirą indą ir įjunkite mikrobangų krosnelę dar 7 minutėms.
Leiskite pomidorams atvėsti ir pagardinkite džiovintais bazilikais ir česnako milteliais.
Iš pomidorų nusunktas sultis sumaišykite su likusiu alyvuogių aliejumi ir užpilkite saulėje džiovintus pomidorus.
Saulėje džiovintų pomidorų ruošimui naudokite mėsingus ir sultingus vaisius. Galima ruoštis net žiemai – šaldytuve produktą galima laikyti iki metų. Nebijokite eksperimentuoti: pomidorus taip pat galite pagardinti itališkomis žolelėmis.