Sekmadienis, 19 sausio, 2025

Naujausi

Įdėkite tai  į duonos maišelį: duona išliks šviežia net iki 3 savaičių!

Namo parsinešta duona gana greitai sudžiūna.

Vos po kelių dienų duona gali tapti tokia sausa, kad ją tenka paprasčiausiai išmesti.

Deja, būtent todėl iššvaistome tikrai nemažai maisto.

Mes jums papasakosime, ką reikia daryti, kad duona kuo ilgiau išliktų šviežia.

Pasirodo, viskas yra labai paprasta.

Įdėkite tai į duonos maišelį: duona išliks šviežia net iki 3 savaičių.

Kaip pratęsti duonos galiojimo laiką ir išvengti pelėsio?

Kas nemėgsta kvepiančios šviežios duonos?

Jei norite, kad duona kuo ilgiau išliktų šviežia, išbandykite paprastą gudrybę.

Kai tik namo parsinešate duoną, vertėtų nedelsiant imtis veiksmų.

Jei matote, kad nusipirkote daugiau kepinių nei spėsite suvalgyti, nedelsdami šiuos gaminius užšaldykite.

Tą vertėtų padaryti dar tada, kol kepiniai yra švieži.

Padalinkite kepinius į mažas porcijas vienam atšildymui (1-2 dienoms).

Suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldiklį.

Kodėl duona supelija?

Duona ima pelyti dėl kelių priežasčių.

Viena šių priežasčių yra drėgmė. Taip gali nutikti ir dėl nepakankamos oro cirkuliacijos ar per aukštos temperatūros.

Jei duoną laikysite plastikiniame maišelyje, sukursite idealias sąlygas pelėsiui augti.

Geriausia duoną laikyti medžiaginiame maišelyje, ypač lininiame.

Kaip pratęsti duonos galiojimo laiką? Išbandykite šią gudrybę

Galbūt jus tai nustebins, tačiau salierai gali padėti prailginti duonos galiojimo laiką.

Šis metodas leidžia pratęsti duonos galiojimo laiką net iki 3 savaičių.

Tiesiog įdėkite į duonos maišelį saliero gabalėlį.

Laikykite duoną šaldytuve arba vėsioje vietoje.

Kokiomis savybėmis pasižymi salierai?

Salierai yra daržovė, kuri, be naudos sveikatai, taip pat gali naikinti grybelį.

Ši daržovė sulėtina pelėsių augimą, todėl užtikrina ilgesnį duonos galiojimo laiką.

Jei į maišelį su duona įdėsite saliero gabalėlį, duona ilgiau išliks šviežia ir nepradės pelyti.

Kur panaudoti sausą duoną?

Pasenusi duona neturėtų atsidurti šiukšliadėžėje.

Iš sausos duonos galite pasigaminti džiūvėsių.

Taip pat galima išbandyti ir kitą gudrybę.

Jei duonoje nėra pelėsio pėdsakų, vertėtų nedelsiant imtis veiksmų.

Jei norite sugrąžinti duonos skonį ir tekstūrą, atlikite šiuos paprastus veiksmus.

Jums reikės orkaitės, vandens ir šiek tiek kantrybės.

Nustatykite 160 °C temperatūrą.

Pamirkykite duoną vandenyje ir padėkite ant kepimo skardos.

Po 8 minučių sukietėjusi duona  suminkštės ir ją bus galima pjaustyti.

Štai ir viskas: duona ir vėl tarsi šviežia.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---