Cukinijų sezonas jau įsibėgėja, todėl siūlome išbandyti šios nepaprastai skanios sriubos receptą.
Ši sriuba yra skani, sodri, malonios tekstūros ir tiesiog nuostabaus aromato.
Sriubos paruošimas yra labai paprastas!
Jums reikės:
Sriubai:
- 2 cukinijų
- 2 bulvių
- 2 svogūnų
- 1 morkos
- 2-3 česnako skiltelių
- 1 riekelės lydyto sūrio (aš naudojau kreminį sūrį)
- 500-600 ml vandens arba sultinio
- augalinio aliejaus
- druskos
- maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
Skrebučiams:
- 100 g skrudintos duonos
- 20 ml augalinio aliejaus
- 1/2 arbatinio šaukštelio maltų raudonųjų pipirų
- 1/2 arbatinio šaukštelio Provanso žolelių
- 1/2 šaukštelio druskos
- 2 česnako skiltelių
Kaip gaminti?
Nulupkite svogūną.
Smulkiai supjaustykite ir pakepinkite su trupučiu aliejaus.
Nuskuskite morkas.
Sutarkuokite stambia trintuve.
Nuskuskite bulves.
Supjaustykite kubeliais ir kartu su tarkuota morka suberkite į keptuvę su pakepintu svogūnu.
Viską gerai išmaišykite ir pakepinkite kelias minutes.
Nulupkite cukinijas, supjaustykite kubeliais ir suberkite į puodą. Suberkite kepintas daržoves.
Viską užpilkite vandeniu, uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies.
Paruoškite skrebučius.
Nuo apskrudusios duonos nuimkite plutą, supjaustykite kubeliais, sudėkite į dubenį ir įpilkite aliejaus.
Sumaišykite raudonuosius maltus pipirus, druską, žoleles.
Suberkite išspaustą česnaką ir išmaišykite.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
Sluoksniuokite skrebučius ir kepkite iki traškumo 180 °C temperatūroje.
Lydytą sūrį sutarkuokite smulkia tarka ir suberkite į sriubą.
Kai daržovės suminkštės, sriubą pagardinkite druska ir pipirais.
Sutrinkite sriubą.
Prieš patiekdami sriubą galite pabarstyti kapotomis petražolėmis arba krapais.
Ant viršaus uždėkite skrebučius.
Skanaus!