Ketvirtadienis, 9 sausio, 2025

Naujausi

Cukinijų sriuba: kreminė ir nepaprastai skani!

Cukinijų sezonas jau  įsibėgėja, todėl siūlome išbandyti šios nepaprastai skanios sriubos receptą.

Ši sriuba yra skani, sodri, malonios tekstūros ir tiesiog nuostabaus aromato.

Sriubos paruošimas yra labai paprastas!

Jums reikės:

Sriubai:

  • 2 cukinijų
  • 2 bulvių
  • 2 svogūnų
  • 1 morkos
  • 2-3 česnako skiltelių
  • 1 riekelės lydyto sūrio (aš naudojau kreminį sūrį)
  • 500-600 ml vandens arba sultinio
  • augalinio aliejaus
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)

Skrebučiams:

  • 100 g skrudintos duonos
  • 20 ml augalinio aliejaus
  • 1/2 arbatinio šaukštelio maltų raudonųjų pipirų
  • 1/2 arbatinio šaukštelio Provanso žolelių
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 2 česnako skiltelių

Kaip gaminti?

Nulupkite svogūną.

Smulkiai supjaustykite ir pakepinkite su trupučiu aliejaus.

Nuskuskite morkas.

Sutarkuokite stambia trintuve.

Nuskuskite bulves.

Supjaustykite kubeliais ir kartu su tarkuota morka suberkite į keptuvę su pakepintu svogūnu.

Viską gerai išmaišykite ir pakepinkite kelias minutes.

Nulupkite cukinijas, supjaustykite kubeliais ir suberkite į puodą. Suberkite kepintas daržoves.

Viską užpilkite vandeniu, uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies.

Paruoškite skrebučius.

Nuo apskrudusios duonos nuimkite plutą, supjaustykite kubeliais, sudėkite į dubenį ir įpilkite aliejaus.

Sumaišykite raudonuosius maltus pipirus, druską, žoleles.

Suberkite išspaustą česnaką ir išmaišykite.

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

Sluoksniuokite skrebučius ir kepkite iki traškumo 180 °C temperatūroje.

Lydytą sūrį sutarkuokite smulkia tarka ir suberkite į sriubą.

Kai daržovės suminkštės, sriubą pagardinkite druska ir pipirais.

Sutrinkite sriubą.

Prieš patiekdami sriubą galite pabarstyti kapotomis petražolėmis arba krapais.

Ant viršaus uždėkite skrebučius.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---