Dauguma žmonių mano, kad diabetas išsivysto tik tada, kai reguliariame maisto racione yra daug cukraus. Vis dėlto, tai nėra tiesa.
Praktika rodo, kad tie žmonės, kurie negali valgyti saldumynų, dažniau susiduria su šia liga. Dažniausiai problema iškyla tada, jei suvartojama per daug rafinuotų angliavandenių.
Apie tai papasakojo kardiologė Anna Korenevich.
Ji pastebėjo, kad rafinuoti angliavandeniai į organizmą patenka iš produktų, pagamintų iš baltų kvietinių miltų ir baltųjų ryžių.
Be to, vartojant dešras gali padidėti cukraus kiekis.
Be to, jei norite išvengti sveikatos problemų, iš mitybos raciono rekomenduojama išbraukti konservuotus produktus ir pusgaminius.
Kaip paaiškino gydytoja, mityba turi būti subalansuota ir įvairi.
Reguliariame mitybos racione turėtų būti daržovės, nesmulkinti grūdai, riešutai, vaisiai.
Reikėtų nepamiršti, kad tokių maisto produktų trūkumas dietoje taip pat sukelia diabetą.