Tai, kaip mes maitinamės, turi didelį poveikį mūsų sveikatai ir bendrai savijautai. Kai kurie maisto produktai tam turi ypatingai didelį poveikį.
Pavyzdžiui, jie gali sumažinti kraujospūdį.
Apie tai plačiau papasakojo mitybos specialistė Natalija Lazurenka.
Ji pažymėjo, kad esant aukštam kraujospūdžiui, reikia valgyti daugiau sezoninių vaisių ir daržovių. Pavyzdžiui, dabar gali būti naudinga valgyti agurkus ir burokėlius.
Taip pat vertėtų dažniau valgyti obuolius, kurie gali padėti sureguliuoti kraujospūdį.
Mitybos specialistė rekomendavo valgyti agrastus ir juoduosius serbentus.
Kaip pridūrė Natalija Lazurenka, tokiuose vaisiuose yra daug antioksidantų, kurie tonizuoja vidines kraujagyslių sieneles.
Svarbu gerti daug gryno vandens, sumažinti suvartojamo druskos ir greito maisto kiekį. Kaip pabrėžė mitybos specialistė, vertėtų atsisakyti alkoholio, stiprios arbatos ir kavos.