Šeštadienis, 11 sausio, 2025

Naujausi

Ką reikia keisti mityboje, kad išvengtumėte kraujo tirštėjimo?

Jei kraujas ima tirštėti, tai gali sukelti įvairių sunkių ligų.

Pavyzdžiui, tirštėjantis kraujas gali sukelti venų išsiplėtimą, širdies ir kraujagyslių problemas, taip pat ir infarktą. Ekstremaliais atvejais tirštas kraujas gali sukelti net mirtį.

Būtent todėl naudinga žinoti, kaip to galima išvengti.

Toksikologas Michailas Kutušovas papasakojo, ką reikėtų valgyti, kad išvengtumėte šios problemos.

Specialistas rekomendavo mažinti riebios mėsos, bulvių ir rūkytos mėsos kiekį. Be to, gydytojas pastebėjo, kad gali būti žalingi ir tie maisto produktai, kuriuose yra daug vitamino K. Čia kalbama apie špinatus, Briuselio kopūstus, petražoles, mangoldus ir rėžiukus.

Taip pat vertėtų riboti suvartojamų bananų kiekį.

Jei norite išvengti kraujo tirštėjimo,  rekomenduojama sumažinti suvartojamo cukraus kiekį. Nepamirškite, kad cukraus gali būti ir įvairiuose „nekaltuose“ maisto produktuose, todėl būtina atidžiai skaityti etiketes.

Gydytojas pastebėjo, kad kraujas gali imti tirštėti ir tada, jei mityboje trūksta aminorūgščių ir baltymų.

Būtent todėl į savo mitybos racioną vertėtų įtraukti liesą mėsą, žuvį, pieną ir kiaušinius.

Svarbu nepamiršti apie skysčių svarbą ir kasdien išgerti pakankamai vandens.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---