Vištiena yra produktas, kurį į savo mitybos racioną įtraukia dažnas žmogus.
Šis produktas ypač aktualus sportuojantiems, nes nedideliame paukštienos gabalėlyje (100 gramų) galite rasti 15 gramų baltymų.
Vis dėlto, neretai kyla klausimas, kaip dažnai tokį produktą galima įtraukti į savo valgiaraštį.
Plačiau apie tai „Life“ papasakojo chirurgas Aleksandras Umnovas.
Kaip pažymėjo gydytojas, jei žmogus reguliariai nesitreniruoja, tuomet į savo mitybos racioną šį produktą reikėtų įtraukti ne dažniau nei tris kartus per savaitę.
Jei to nepaisysite, padidės urolitiazės ir širdies sutrikimų rizika.
Taip pat rekomenduojama pašalinti vištienos odą, nes joje kaupiasi toksinai.
Vištieną geriausia virti. Nereikėtų pamiršti, kad ant grotelių keptos vištienos aromatas visada sukelia apetitą, tačiau toks patiekalas yra pavojingas sveikatai. Jei vištienoje yra antibiotikų, gali išsivystyti antibiotikams atsparios bakterijos.
Taip pat gydytojas rekomendavo tokius produktus vartoti tik patikrintose vietose. Draudžiama valgyti žalią vištieną ar jos faršą.