Dauguma žmonių mėgsta slyvas. Slyvos turi ryškų skonį ir subtilų aromatą, be to, jos yra labai naudingos sveikatai.
Apie tai interviu „Life“ papasakojo mitybos specialistė Natalija Gridina.
Kaip paaiškino specialistė, tokie vaisiai būtini norint stabilizuoti virškinamąjį traktą ir normalizuoti išmatų konsistenciją. Be to, slyvose yra antioksidantų, kurie stabdo organizmo senėjimo procesus.
Tai – dar ne viskas.
Kaip paaiškino gydytoja, slyvose yra įvairių vitaminų, pavyzdžiui, C, A ir B.
Slyvos taip pat padeda pagerinti atmintį, be to, slyvų valgymas yra naudingas kepenų veiklai.
Vis dėlto, svarbu žinoti ir slyvų trūkumus.
Jei žmogus turi skrandžio problemų, pavyzdžiui, viduriuoja, turi padidėjusį rūgštingumą, serga gastritu ir pan., tuomet slyvų geriau atsisakyti, arba jas valgyti labai ribotais kiekiais.
Taip pat vertėtų būti atsargiems, jei turite antsvorio arba sergate cukriniu diabetu.