Sulaukus 30 metų sulėtėja medžiagų apykaita, pradeda mažėti raumenų masė, pakinta hormonų lygis. Būtent todėl tokiame amžiuje reikia galvoti, kaip pratęsti jaunystę ir sustiprinti organizmą.
Tą galima padaryti laikantis tam tikrų mitybos taisyklių. Apie tai plačiau papasakojo mitybos specialistas Artemas Veris.
Jis teigė, kad dešreles, lašinius ir mėsos konservus reikėtų keisti saugesniais produktais.
Dideliais kiekiais valgoma perdirbta raudona mėsa gali sukelti įvairių rimtų ligų, tokių kaip diabetas, išsivystymą, taip pat gali išprovokuoti širdies ir kraujagyslių problemas. Patartina pirmenybę teikti kalakutienai, jautienai, vištienai.
Be to, iš dietos turėtų būti pašalintas rafinuotas cukrus. Tai ne tik sukelia svorio problemas, bet taip pat provokuoja rimtas ligas ir spartina odos senėjimo procesus.
Mitybos specialistas pabrėžė, kad valgiaraštyje turėtų būti daugiau daržovių ir vaisių, kuriuose gausu vitaminų ir skaidulų.
Turėtumėte būti atsargesni valgydami bulves, arbūzus, baltą duoną ir kitus maisto produktus, kurie gali išprovokuoti staigų gliukozės padidėjimą.
Vis dėlto, avokadus, baklažanus, riešutus, grybus ir kitus žemo glikemijos indekso maisto produktus reikėtų vartoti dažniau.