Kiekvienas, turintis sodą, dažniausiai nusprendžia pasisodinti populiarių daržovių, tokių kaip agurkai ir pomidorai. Šios daržovės puikiai dera įvairiuose patiekaluose, be to, jas auginti tikrai nėra labai sudėtinga. Vis dėlto, jei norite, kad daržovių derlius būtų tikrai gausus, vertėtų pasinaudoti viena paprasta gudrybe.
Naminės maistinės medžiagos, skirtos augalų priežiūrai, žinomos jau daugelį metų, ir mūsų protėviai jas sėkmingai naudojo. Tai – ekologiškas ir pigus vitaminų šaltinis, stiprinantis augalus jų augimo laikotarpiu. Verta paminėti, kad agurkams, kaip ir pomidorams, reikia tam tikrų medžiagų, kad šie augalai būtų sveiki ir duotų didelį derlių.
Kaip naudoti mieles sode?
Mielės yra naudojamos įvairių kepinių ruošimui, tačiau tuo jų panaudojimo galimybės tikrai nesibaigia. Mieles galima sėkmingai naudoti kaip trąšas, kurios skatina augalų augimą ir vaisių nokimą. Tai – tikra vitaminų bomba, kurioje yra B grupės vitaminų, geležies, amino rūgščių ir angliavandenių. Verta paminėti, kad mielės prasiskverbia į augalo šaknų struktūrą, apsaugodamos jas nuo kenkėjų atakų. Negana to, jas galima naudoti dviem būdais: iš jų paruoštu tirpalu galima laistyti arba purkšti augalus. Purškalas lieka ant augalų lapų, todėl tai padeda atsikratyti nereikalingų mikroorganizmų ir apsisaugoti nuo grybelinių ligų.
Kaip paruošti namines trąšas?
Tereikia: vandens (geriausia – lietaus vandens), mielių ir cukraus. Naudinga žinoti, kad yra keletas receptų. Mes jums papasakosime apie populiariausius:
- Fermentuota maistinė medžiaga gaminama iš 100 gramų susmulkintų mielių, sumaišytų su 1 stikline cukraus. Palaukite dvi valandas, o tada užpilkite 10 litrų šilto vandens, išmaišykite ir palikite savaitę pastovėti. Per šį laiką prasidės mielių fermentacija. Tik tada trąšas galima skiesti vandeniu santykiu 1:10.
- Nefermentuotas trąšas paruošti daug lengviau. Pradžioje taip pat reikėtų sutrinti mieles ir iš karto užpilti 10 litrų verdančio vandens. Po maždaug 1 valandos produktas bus paruoštas naudoti.
Kaip paruošti purškalą?
Purškalas ruošiamas iš 100 g mielių, ištirpintų 500 ml 3,2% riebumo pieno. Užpilkite 10 litrų vandens. Taip pat galite įpilti 1 šaukštą skysto pilkojo muilo, kad priemonė geriau priliptų prie augalų lapų ir stiebų. Šį purškalą rekomenduojama purkšti iš viršaus ir iš apačios. Šį purškalą rekomenduojama naudoti kartą per savaitę visą augalų augimo laikotarpį. Šis purškalas puikiai tinka ne tik pomidorams ir agurkams, bet taip pat ir braškėms. Ši priemonė apsaugo nuo bulvių maro, miltligės ir pilkojo pelėsio.