Jei norėdami būti sveikesni turite laikytis mažai riebalų turinčios dietos, greičiausiai dėl jos jausitės alkani, nes riebalai patys savaime yra labai maistingi. Tačiau net ir tokias dietas galima paversti maistingomis ir sveikomis, o apie tai išsamiau aprašė portalas Advice.news. Štai keletas patarimų, kaip to pasiekti.
dieta" width="1920" height="1280" />
Nepakeičiamosios riebalų rūgštys
Riebalai yra pagrindinis nepakeičiamųjų riebalų rūgščių, tokių kaip omega-3 ir omega-6, kurių organizmas pats pasigaminti negali, šaltinis. Šios riebiosios rūgštys atlieka lemiamą vaidmenį geresniam smegenų funkcionalumui, stipresnei imuninei ir bendrai sveikatai. Jei į mažai riebalų turinčią dietą neįtraukiama nepakeičiamųjų riebalų rūgščių, kurių yra riebioje žuvyje, riešutuose, sėklose ir kai kuriuose aliejuose, gali atsirasti jų trūkumas ir sveikatos problemos.
Riebaluose tirpūs vitaminai
Kai kurie vitaminai (A, D, E ir K) yra tirpūs riebaluose, t. y. norint juos geriau įsisavinti, reikia su maistu gauti riebalų. Jei laikantis dietos su mažai riebalų labai ribojamas riebalų vartojimas, gali sutrikti organizmo gebėjimas įsisavinti šiuos vitaminus, todėl jų gali imti trūkti.
Sotumas ir maistinių medžiagų pasisavinimas
būdas numesti iki 6 kg per mėnesį" width="1200" height="630" />
Riebalai po valgio suteikia sotumo jausmą, o tai padeda sumažinti apetitą. Be to, kai kurios maistinės medžiagos (pavyzdžiui, karotenoidai, esantys ryškiaspalviuose vaisiuose ir daržovėse) geriau įsisavinamos su maistu gaunant riebalų. Mažai riebalų turinti dieta, kuri nenumalšina alkio arba blogina maistinių medžiagų įsisavinimą, gali lemti neadekvatų maistinių medžiagų suvartojimą.