Agurkai yra jautrūs įvairioms ligoms, o jų ligos yra dažna problema.
Priklausomai nuo vietovės ir klimato, vyrauja tam tikrų rūšių ligos. Pavyzdžiui, gali pasireikšti (rudoji dėmėtligė) kladosporiozė, miltligė ir kt. Šiame straipsnyje sužinosite, kaip apsaugoti agurkus, jei pasinaudosite „Youtube“ kanalo patarimais. Jei liga jau pasireiškė, augalą bus pakankamai sunku gydyti, ypač pažengusioje stadijoje. Pastebėjus ligotus, pageltusius ar balkšvus lapus, svarbu kuo greičiau juos pašalinti, kad liga neplistų Tuomet augalus reikėtų nupurkšti, pavyzdžiui, tokiu elementariu ir paprastu būdu.
Jums reikės:
- 1 valgomojo šaukšto vandenilio peroksido (3 proc.)
- 1 l vandens
Procedūros eiga:
Vandenilio peroksidas yra antiseptikas, galintis slopinti ligų vystymąsi.
Tirpalui paruošti naudokite litrą kambario temperatūros vandens ir į jį įmaišykite valgomąjį šaukštą vandenilio peroksido.
Kruopščiai išmaišykite.
Supilkite į purškimo buteliuką.
Iš karto po paruošimo purkškite lapus.
Ypač atidžiai išpurkškite lapų apačią ir dirvą.
Būtent čia ima vystytis patogenai.
Šį apdorojimą atlikite vakare, kad stiprūs saulės spinduliai nenudegintų lapų.
Žinoma, šis gydymas geriau veikia kaip prevencija, nes sergančius augalus gydyti jau šiek tiek sunkiau.
Prevenciškai šiuo tirpalu agurkų lapus purkškite kartą per 7-10 dienų.
Geriausia agurkų lapų geltonavimo prevencija
Agurkų ar pomidorų lapų miltligė yra kasmetinė daugelio sodininkų bėda.
Tačiau yra paprastas būdas užkirsti kelią šiai greitai po visą sodą išplintančiai bėdai.
Atsakymas – naudokite paprastą pieną!
Taip, perskaitėte teisingai, purškiamas pienas yra tokia pat veiksminga priemonė nuo miltligės, kaip ir brangūs parduotuvėje pirkti fungicidai.
Tiesą sakant, ne naujiena, kad apie pieno purškalo poveikį sodo augalams nuo pelėsio pirmą kartą pranešė Kanados mokslininkai, atlikę tyrimus beveik prieš 50 metų.
Kaip tai padaryti?
Tereikia paprasto pieno ir vandens, sumaišytų santykiu – 40 % pieno ir 60 % vandens (jei pelėsio rizika didesnė arba pasirodė pirmieji pelėsio požymiai, galime griebtis labiau koncentruotų tirpalų).
Tačiau profilaktiškai pakanka ir 30 % pieno ir 70 % vandens mišinio. Nesvarbu, ar naudojate nugriebtą, ar nenugriebtą pieną.
Jūsų augalus gali apsaugoti ne pieno riebalai, o piene esantis specifinis baltymas, kuris gali sudaryti apsauginį sluoksnį ant lapų.
Pieno purškimas geriausiai apsaugo agurkus, moliūgus ir pomidorus nuo grybelinių infekcijų.
Rekomenduojama purkšti ant augalų lapų kartą per 10 dienų.
Nepurkškite iš abiejų lapų pusių, o geriausių rezultatų pasieksite, jei purkšite anksti vakare, saulėtomis ir šiltomis dienomis.
Sėkmės!
Vaizdo įrašo medžiaga: