Penktadienis, 10 sausio, 2025

Naujausi

Vyšnių uogienę gaminkite be želatinos ir kitų priedų – ji visuomet būna nuostabiai tiršta!

Aš žinau vieną puikią paslaptį! Labai geras patarimas, kaip maksimaliai išnaudoti savo sodyboje surinktą vyšnių derlių.

Išbandykite šį naminį receptą ir pasigaminkite fantastiškai skanią, tirštą ir neįtikėtinai gardžią uogienę. Be to, ją galėsite ruošti visiškai be želatinos. Pateikiu receptą, pagal kurį mano močiutės gamindavo tikrą uogienę. Svarbiausia laikytis šios metodikos, kuri garantuos, kad uogienė bus tobulai tiršta ir skani net ir be pridėtinės chemijos. Ji taip pat idealiai tiks naminių pyragaičių įdarui, nes kepant neištekės. Nepamirškite uogienės virimo metu atlikti tirštumo testo – taip sužinosite, ar uogienę jau galima pilstyti į stiklainius.

Norint ją paruošti, jums reikės:

  • prinokusių vyšnių
  • cukraus (pagal vyšnių saldumą)
  • citrinos rūgšties

Gaminimo eiga:

Vyšnias nuplaukite ir išimkite kauliukus.

Sudėkite jas į puodą ir apibarstykite cukrumi.

Viską dėkite iš akies – sluoksnis vyšnių, plonas sluoksnis cukraus.

Jei turite labai saldžių vyšnių, tuomet tiesiog įberkite mažiau cukraus.

Užbaikite cukraus sluoksniu, uždenkite ir atidėkite į šalį iki kitos dienos.

Vyšnios tuoj pat išleis savo sultis.

Kitą dieną permaišykite.

Tada lėtai ant vidutinės ugnies kaitinkite, kol užvirs.

Panardinamuoju maišytuvu sutrinkite vyšnias su sultimis taip, kad dar liktų sveikų vyšnių. Tada sumažinkite kaitrą nuo 9 iki 4 lygio.

Sterilizuokite stiklainius mikrobangų krosnelėje arba įprastame puode.

Plačiame puode vyšnių masę palaipsniui maišykite tol, kol sutirštės.

Tirštumo testas:

Uogienė bus paruošta pilstyti į stiklainius, kai perbraukus samčiu uogienėje labai trumpam susiformuos tarsi juosta, per kurią matysis indo dugnas.

Prieš pat pilstydami į stiklainius įmaišykite žiupsnelį citrinos rūgšties, kuri sutvirtins uogienę ir padės ją ilgiau išsaugoti.

Uždarykite stiklainius, padėkite dangteliu žemyn ir palaikykite 10 minučių.

Po 10 minučių juos atverskite ir laikykite po antklode iki kitos dienos.

Uogienė bus skani ir tikrai labai aromatinga.

Linkime gero skonio!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šį žavingą penktadienį (sausio 10 d.) vienas dangiškas ženklas demonstruoja neprilygstamą meistriškumą tvarkos ir organizavimo srityje, o kitas sužavi kiekvieną savo beribiu patrauklumu!

💫 Smalsaujate apie šiandienos horoskopo įžvalgas, sukurtas būtent jums? 🌟 ♒ Vandenis Ei, Vandenis, tu esi tarsi draugystės wifi - unikaliai universalus ir kažkodėl visada esantis...

6 dalykai, kuriuos reikėtų išmesti iš savo šaldiklio dabar pat

Atlaisvinkite daugiau vietos ir sumažinkite maisto švaistymą, pašalindami nereikalingus produktus. Šaldiklis dažnai lieka pamirštas ir netvarkytas – tai vieta, kurioje lengvai kaupiasi pertekliniai produktai, o...
---