Nėštumo metu moterys pastebi, kad jų organizmai keičiasi. Tuo pat metu joms ima didėti svoris. Tačiau negalima laikytis griežtų dietų, antraip tai gali pakenkti vaisiui. Todėl, jei nenorite priaugti svorio, bet tuo pačiu norite išsaugoti savo ir kūdikio puikią sveikatą, būtina pasitarti su gydytojais ir nepamiršti, kad viskas yra labai individualu. Gydytoja dietologė Jekaterina Bobrova pateikė keletą sveikos mitybos nėštumo metu rekomendacijų.
Apie tai išsamiau buvo rašyta žiniasklaidoje „Life“.
Kaip pažymėjo ekspertė, reikėtų valgyti reguliariai ir be ilgų badavimų. Per pietus ir vakarienę reikėtų suvalgyti kuo daugiau daržovių. Agurkai, pomidorai, paprikos ir kitos daržovės turėtų užimti bent pusę lėkštės. Ne pro šalį į mitybos racioną įtraukti ankštinių daržovių. Valgant turėtų būti vartojami baltyminiai produktai.
Nereikėtų pamiršti sveikųjų angliavandenių. Pavyzdžiui, puikus energijos šaltinis galėtų būti makaronai iš kietųjų kviečių ar duona iš viso grūdo miltų.
Desertui puikiai tinka vaisiai ir uogos. Porcija turėtų būti apie 150 g.
Užkandžiams galima rinktis riešutus (ne daugiau kaip 30 gramų per dieną), nesaldžius ir nesaldintus pieno produktus.
Svarbu nepamiršti išlaikyti tinkamą vandens kiekį organizme geriant pakankamai švaraus vandens.
Pokalbio su žurnalistais metu dietologė Jekaterina Bobrova taip pat papasakojo apie maisto produktus, kuriuos reikėtų išbraukti iš mitybos raciono. Ji rekomendavo atsisakyti saldžių gėrimų, vaisių sulčių, sausainių, margarino ir pusgaminių. Reikėtų vengti greitai paruošiamų košių ir saldumynų. Taip pat patartina riboti saldžių vaisių, pavyzdžiui, bananų, datulių, vyšnių ir panašių produktų suvartojimą.