Šiandien vis daugiau žmonių stengiasi sumažinti atliekų kiekį. Seniems daiktams suteikiame naują gyvenimą ir stengiamės pirkti tik tai, kas yra būtina. Jei sode auginate daržoves, naudinga žinoti, ką reikia daryti su įvairiomis atliekomis. Pavyzdžiui, ar kada susimąstėte, kam galima panaudoti česnakų ūglius?
Česnakų ūglių pašalinimas yra labai svarbi šių daržovių priežiūros dalis. Ūgliai silpnina česnakus, o jų galvutės paprasčiausiai nustoja augti. Būtent todėl yra svarbu laiku česnakus apgenėti, o nupjautų ūglių rekomenduojama neišmesti. Mes jums papasakosime, kaip galima panaudoti šiuos ūglius.
Ką daryti su česnakų ūgliais?
Česnakų ūgliai yra valgomi. Jie turi gana ryškų česnakų skonį. Nors ūglių skonis nėra toks intensyvus kaip česnakų skiltelių, tačiau jie labai primena laukinius česnakus. Šie ūgliai gali būti naudojami kaip daugumos patiekalų priedas. Česnakų ūgliai tikrai praturtins jų skonį. Jais galite pagardinti salotas, troškinius, kiaušinienę ar įvairias užtepėles. Česnakų ūgliai taip pat paskanins daržovių tyres ar padažus. Jei mėgstate švelnesnį skonį, ūglius galite nuplikyti. Įdėkite juos 2-3 minutėms į verdantį vandenį, o po to užpilkite šaltu vandeniu. Po šios procedūros ūglių skonis nebus toks aštrus.
Ką galima pasigaminti iš česnakų ūglių?
Atraskite naujus skonius. Pasidalinsime keliais receptais, ką galima pagaminti iš česnakų ūglių:
Česnakinis sviestas
Česnakų ūglius sutrinkite ir sumaišykite su sviestu ir žiupsneliu druskos. Taip pasigaminsite aromatingą užtepėlę ant duonos.
Česnakų ūglių pesto
Susmulkinkite saują ūglių ir sumaišykite su sausai skrudintais graikiniais riešutais, saulėgrąžomis, migdolais ir kietuoju sūriu (galima naudoti parmezaną). Įpilkite alyvuogių aliejaus ir įdėkite (nebūtina) baziliko arba mėtų lapelių. Viską sutrinkite ir pabarstykite trupučiu pipirų bei apšlakstykite citrinos sultimis. Tai bus puikus priedas prie sumuštinių ar makaronų padažas.
Šie receptai tikrai leis pradžiuginti namiškius ir svečius. Patiekalai tiesiog tirps burnoje!