Galima rinktis iš daugybės įvairių natūralių trąšų, tačiau šį kartą norime su jumis pasidalinti tikrai veiksmingos priemonės receptu, kuri užtikrins dar gausesnį agurkų derėjimą.
Jums reikės:
- 10 litrų vandens
- Nupjautos žolės
- Dilgėlių
- Kiaulpienių
- 1 kupino šaukšto cukraus
Paruošimas ir naudojimas:
Užpildykite statinę nupjauta žole.
Įdėkite dilgėlių ir kiaulpienių.
Galima pridėti net piktžolių.
Supilkite vandenį į statinę, kad jis viską apsemtų – tai labai svarbu.
Į mišinį įberkite cukraus.
Jei saulėta, palikite pastovėti 2 dienas.
Jei oras apniukęs, palikite pastovėti 5 dienas.
Kai mišinys bus paruoštas, praskieskite vandeniu santykiu 1:1.
Kiekvieną agurkų krūmelį palaistykite 0,5 l šios maistinės medžiagos.
Tręšimas kartojamas kartą per savaitę 1 mėnesį.
Šios trąšos užtikrins tikrai gausų derlių!
Tokias trąšas rekomenduoja ir patyrę sodininkai. Šios trąšos garantuos dar didesnį agurkų derlių. Patyrę sodininkai rekomenduoja agurkus auginti šalia saulėgrąžų, nes tai taip pat turės įtakos puikiam daržovių skoniui.
Vis dėlto, jokiu būdu neauginkite agurkų šalia moliūgų, kurie pablogina agurkų skonį.
Taip pat reguliariai laistykite agurkus, nes dėl vandens trūkumo agurkai gali būti pernelyg kartūs.
Stebuklingos agurkų trąšos
Derėjimo metu agurkus galite tręšti šiomis trąšomis, kurios užtikrins gausesnį derlių ir geresnį agurkų skonį.
Jums reikės:
- 1/2 litro pieno
- 10 l vandens
- 10 lašų jodo
Paruošimas ir naudojimas:
Viską išmaišykite ir užpilkite ant šaknų. Vienam augalui reikės maždaug 200 ml trąšų.
Trąšų kiekį galite koreguoti, tačiau svarbu atsižvelgti į rekomenduojamas proporcijas.
Šios trąšos garantuos geresnį agurkų skonį ir greitesnį augimą.
Taip pat galite išbandyti ir dar vienas trąšas, kurios turės įtakos ilgesniam agurkų derėjimui ir geresniam skoniui.
Jums reikės:
- 2 šaukštų kepimo sodos
- 10 l karšto vandens
Paruošimas ir naudojimas:
Paruoškite didelę talpą.
Į karštą vandenį įberkite kepimo sodos ir išmaišykite.
Leiskite atvėsti iki kambario temperatūros.
Kiekvieno augalo šaknis užpilkite 0,5 l šio tirpalo.
Geriausia tą daryti ryte arba vakare, esant sausam orui.
Šį tirpalą galite naudoti kaip apsauginį purškiklį:
50 g sodos sumaišykite su 10 l vandens ir 50 g skysto muilo.
Gerai išmaišykite ir naudokite kaip purškalą ant lapų.
Sezono metu atlikite 3 tokias procedūras.
Būkite atsargūs ir nepersistenkite: sodos reikia ne daugiau nei nurodyta.
Dėl per didelio sodos kiekio lapai gali imti gelsti, o agurkai gali nustoti derėti.
Kepimo soda prailgina derėjimo laikotarpį, jei laikomasi tinkamo sodos ir vandens santykio.
Ši priemonė padeda kovoti su kenkėjais, grybelinėmis ligomis ir įvairiais vabzdžiais, tokiais kaip amarai.
Tai taip pat pagerina agurkų skonį.
Duonos trąšos agurkams
Trąšos iš senesnės duonos prisotins augalus reikalingomis maistinėmis medžiagomis ir padidins atsparumą ligoms.
500 g senos duonos užpilkite 10 l vandens, įberkite šviežių mielių ir 500 g žalios žolės.
Palikite mišinį infuzuotis 2 dienas. Gautu tirpalu laistykite šaknis.
Pelenų trąšos
Pelenų trąšos padės prisotinti dirvą naudingais mikroelementais.
Be to, agurkų skonis bus geresnis, o derlius bus didesnis. Pelenų trąšas galima naudoti net ir formuojantis vaisiams.
Galimi net trys pelenų naudojimo būdai:
Agurkų sėklas galite mirkyti pelenų tirpale 6 valandas, kad išvengtumėte augalų ligų.
3 šaukštus pelenų ištirpinkite 1 litre vandens, palikite infuzuotis savaitę, ir tuomet galite naudoti.
Šį tirpalą taip pat galima naudoti agurkų šaknų laistymui, kai augalai pradeda žydėti.
Jei norite paskatinti agurkų augimą, prieš sodindami į dirvą į kiekvieną duobutę įberkite 2 šaukštus pelenų.
Svogūnų lukštų trąšos
Svogūnų lukštų trąšos nuo seno žinomos kaip efektyvus būdas prisotinti augalus vitaminais ir mikroelementais, sustiprinti jų imunitetą ir padidinti bendrą produktyvumą.
2 saujas svogūnų lukštų užpilkite 10 litrų vandens, užvirinkite ir palikite dieną pastovėti. 2 l šių trąšų atskieskite kibiru vandens ir palaistykite augalus.
Šie agurkų tręšimo būdai bus naudingi kiekvienam sodininkui. Išbandykite šias trąšas, ir tikrai atrasite tokias, kurios gali užtikrinti dar geresnį agurkų skonį ir gausesnį derlių.
Sėkmės!