Uogų ir vaisių nokimo sezono metu palanku pradėti rūpintis atsargomis žiemai. Vis dėlto, ne visi konservavimo būdai leidžia išsaugoti pakankamai daug vitaminų ir kitų naudingų medžiagų. Šiandien norime su jumis pasidalinti aviečių uogienės, kurioje bus maksimaliai išsaugomos naudingosios savybės, receptu. Tikimės, kad jums tai patiks.
Jums reikės:
- 7 stiklinių aviečių
- 3 stiklinių vandens
- 9 stiklinių granuliuoto cukraus
Kaip gaminti?
Pirmiausia reikia išrūšiuoti avietes. Tinka tik prinokusios sveikos uogos. Gerai nuplaukite atrinktas avietes, suberkite į puodą, užpilkite vandeniu ir pastatykite ant viryklės.
Kai vanduo su avietėmis užvirs, suberkite 3 stiklines cukraus. Gerai išmaišykite ir užvirinkite. Įberkite dar 3 stiklines cukraus ir vėl išmaišykite. Avietes pavirkite tris minutes ir suberkite likusį cukrų. Virkite dar tris minutes ant silpnos ugnies.
Po trijų minučių puodą su uogiene nukelkite nuo viryklės ir supilkite į sterilizuotus stiklainius. Palikite atvėsti. Užsukite stiklainių dangtelius. Stiklainius su uogiene geriausia laikyti rūsyje.
Pagal šį receptą galite virti uogienę iš bet kokių uogų ir vaisių. Pavyzdžiui, bus labai skani obuolienė, kuria galėsite pagardinti pyragus ar kitus ruošiamus desertus.
Jei norite konservuoti uogas jų nevirdami, galite susmulkintu uogas mėsmale ar trintuvu. Sumaišykite su cukrumi (santykiu 1:2). Taip paruoštas uogas laikykite šaldytuve.
Skanaus!