Šį receptą radau tik prieš dvejus metus ir esu juo labai patenkinta.
Pagaliau mano vyras, sergantis diabetu, gali bent šiek tiek pasimėgauti uogiene (žinoma, saikingai).
Recepte taip pat naudojamas medus ir kiek neįprastas ingredientas – chia sėklos.
Chia sėklos puikiai pakeičia stingdančiosios medžiagos funkciją.
Be to, uogienė su chia sėklomis bus dar sveikesnė.
Jums reikės:
- 1500 g braškių
- 300 g tiršto medaus
- 40 g chia sėklų
Kaip gaminti?
Nuimkite braškių kotelius ir nuplaukite.
Sudėkite į puodą.
Sutrinkite.
Padėkite puodą ant ugnies ir leiskite užvirti.
Kai mišinys pradės virti, išjunkite ugnį.
Palikite stovėti ant viryklės 15 minučių.
Kai ant viršaus pradės formuotis putos, įdėkite medaus.
Išmaišykite.
Po 10 minučių nuimkite nuo viryklės.
Suberkite chia sėklas.
Gerai išmaišykite.
Pastebėsite, kad mišinys ima stingti.
Jei norite, kad mišinys būtų dar tirštesnis, įberkite daugiau chia sėklų.
Supilkite uogienę į stiklainius.
Sterilizuokite tik iki virimo temperatūros.
Skanaus!