Nešvarūs ir apdegę keptuvių ir puodų dugnai atrodo tikrai negražiai.
Jei norite efektyviai juos išvalyti, išbandykite mūsų siūlomą gudrybę.
Šis metodas yra labai paprastas ir neužimantis daug laiko.
Tikimės, kad mūsų patarimai jums bus naudingi.
Šio metodo sėkmės paslaptis – druskos ir sodos naudojimas.
Šie ingredientai padės pasiekti tikrai puikių rezultatų.
Jums reikės:
- druskos
- kepimo sodos
- indų ploviklio
- popierinių rankšluosčių
- acto
Paruošimas ir naudojimas:
Nuplaukite keptuvės arba pridegusio puodo dugną.
Užberkite daug druskos.
Pabarstykite kepimo soda.
Užpilkite indų ploviklio.
Uždenkite popierinių rankšluosčių gabalėliais.
Galiausiai viską užpilkite actu.
Palikite pastovėti.
Kuo ilgiau palauksite, tuo paprasčiau galėsite nuvalyti nešvarumus.
Pridegusius riebalus ir kitus nešvarumus galėsite pašalinti be šveitimo.
Kiti pridegusių riebalų valymo būdai
Žinoma, jei norite išvengti pridegusių riebalų įsisenėjimo, keptuvę ir puodą rekomenduojama kruopščiai išplauti po kiekvieno naudojimo.
Kuo greičiau imsitės valymo, tuo paprasčiau galėsite tą padaryti.
Jei pridegusių riebalų nepašalinsite iš karto, ruošiant maistą jie vis labiau pridegs.
Jums reikės:
- 2 l vandens
- 3 valg. š. kepimo sodos
- 3 valg. š. skalbinių muilo
- 1 valg. š. citrinos rūgšties
Paruošimas ir naudojimas:
Į didelį puodą įpilkite 2 litrus vandens.
Suberkite sodą ir muilo drožles.
Įmaišykite citrinos rūgšties.
Viską kruopščiai išmaišykite.
Į šį tirpalą panardinkite apdegusias keptuves.
Įjunkite viryklę.
Virkite ant silpnos ugnies 10 minučių.
Tai padės pašalinti visus nešvarumus.
Galiausiai keptuves kruopščiai nuplaukite po tekančiu vandeniu.
Ši procedūra yra labai paprasta, tačiau ji tikrai padės pasiekti puikių rezultatų.
Toks valymo būdas taip pat padės prailginti keptuvių tarnavimo laiką.
Sėkmės!