Sezono metu daugumai mūsų patinka pasimėgauti vyšniomis ir braškėmis, tačiau dietologė įspėja, kad visada svarbu jausti saiką.
Polina Koroleva, Atlas medicinos centrų dietologė-endokrinologė, pasidalino savo rekomendacijomis.
Vyšnios ir braškės yra labai naudingos, nes jose yra daug vitaminų ir skaidulų. Vis dėlto, šie maisto produktai yra gana kaloringi. Jei sergate tam tikromis ligomis, pernelyg gausus šių uogų vartojimas gali neigiamai paveikti savijautą.
Polina Koroleva pataria suvalgyti ne daugiau kaip 500 g uogų per dieną. Tą geriausia daryti ryte arba prieš pietus.
Šias uogas rekomenduojama vartoti kaip lengvą užkandį arba valgyti prieš pagrindinį patiekalą.
Vyšniose ir braškėse yra daug paprastų angliavandenių, todėl jų vartojimas išprovokuoja cukraus kiekio kraujyje šuolį.
Dieną, kai žmogus yra aktyvus, gliukozė lengvai panaudojama, tačiau vakare jos perteklius gali neigiamai paveikti sveikatą.
Be to, dietologė atkreipė dėmesį į tai, kad vyšnių ir trešnių vartojimas gali lemti dirgliosios žarnos sindromo paūmėjimą. Tačiau braškės, mėlynės, šilauogės ir avietės diskomforto tikrai nesukels.