Žydėjimo laikotarpiu svarbu pasirūpinti tinkamomis trąšomis braškėms. Nors parduotuvėse galime rasti tikrai didelį trąšų pasirinkimą, tačiau taip pat galite išbandyti ir natūralias trąšas, kurios tikrai nenusileidžia savo veiksmingumu.
Jau kurį laiką braškėms naudoju šias trąšas, ir noriu šiuo receptu pasidalinti su kitais sodininkais.
Prieš tręšdami supurenkite žemę aplink braškes ir gerai palaistykite.
Pasigaminkite 3 rūšių trąšas, kurias bus galima naudoti kartu.
Dilgėlių trąšos
Susmulkintas dilgėles suberkite į kibirą ar statinę.
Užpilkite vandeniu ir palikite 7 dienas pastovėti.
Mielių trąšos
100 g mielių sumaišykite su 100 g cukraus.
Užpilkite 3 litrais vandens.
Palikite fermentuotis 10 dienų. Jei norite pagreitinti procesą, įpilkite šilto vandens (maždaug 35°C temperatūros).
Prieš naudojimą trąšos turi būti skaidrios.
Duonos trąšos
1/3 kibiro (5 litrus) užpildykite sausa duona ir užpilkite kambario temperatūros vandeniu.
Leiskite pastovėti 3 dienas.
Trąšų naudojimas
Į didelį kibirą įpilkite po 1 litrą šių trąšų.
Iš viso gausite 3 litrus trąšų.
Tirpalą praskieskite vandeniu santykiu 1:8, t.y., įpilkite maždaug 24 litrus vandens.
Kiekvieną braškių krūmelį palaistykite 1 litru šių trąšų.
Šios trąšos paskatins braškių derėjimą. Vienu metu naudokite tik šias trąšas.