Žiemą konservuotos vyšnios yra nepakeičiamas įvairių gėrimų, tortų ar pudingų ingredientas.
Siūlome išbandyti patį paprasčiausią receptą: nereikės sterilizuoti stiklainių, be to, vyšnių konservavimui neprireiks cukraus.
Jums reikės:
- Vyšnių
- Vandens
- Citrinos rūgšties
Kaip gaminti?
Nuimkite vyšnių kotelius.
Kruopščiai nuplaukite.
Sudėkite į dubenį.
Sudėkite į stiklainius.
Puode užvirinkite vandenį ir pripildykite juo stiklainius iki kraštų.
Uždėkite dangtelius.
Uždenkite stiklainius šilta antklode.
Leiskite pastovėti 20-30 minučių.
Pasibaigus šiam laikui, nupilkite vandenį iš stiklainių į puodą.
Į puodą įpilkite maždaug 100 ml švaraus vandens.
Pastatykite puodą ant viryklės.
Leiskite sirupui užvirti.
Į kiekvieną stiklainį įpilkite žiupsnelį citrinos rūgšties.
Supilkite sirupą į stiklainius iki pat kraštų.
Sandariai uždarykite dangtelius.
Palaukite, kol atvės. Laikykite tamsioje ir vėsioje vietoje.
Skanaus!