Jei norite, kad sode auginami pomidorai būtų skanūs ir saldūs, svarbu naudoti tinkamas trąšas.
Mes jums papasakosime apie trąšas, kurios visada užtikrina tikrai puikius rezultatus.
Šios trąšos labai patinka pomidorams, paprikoms ir agurkams!
Šios trąšos užtikrins, kad jūsų sodinukai bus tvirti, sveiki ir pasiruošę gausiam derliui.
Tai – ekologiškas būdas prisotinti dirvą naudingomis maistinėmis medžiagomis.
Auginkite sveikus ir stiprius sodinukus.
Šios natūralios trąšos padeda apsaugoti augalus, juos maitina, stiprina ir padeda sukurti atsparią šaknų sistemą.
Jums reikės:
- 1 lašo jodo
- 1 l vandens
- 1/4 šaukštelio medaus
Į indą įpilkite litrą vandens ir įlašinkite lašelį jodo.
Gerai išmaišykite ir įdėkite ketvirtadalį šaukštelio medaus.
Išmaišykite ir palaistykite daigų šaknis.
Kaip matote, šių trąšų paruošimas yra labai paprastas. Šių trąšų poveikį pastebėsite jau po kelių dienų.
Jodas padeda apsaugoti augalus, o medus yra puikus vitaminų šaltinis.
Itin maistingos trąšos sodinukams iš svogūnų lukštų
Šiose trąšose yra visų svarbių mikroelementų, kurie yra reikalingi jauniems augalams.
Naudokite svogūnų lukštus, kurie kitu atveju atsidurtų šiukšliadėžėje.
Svogūnų lukštuose yra mineralų, amino rūgščių, vitaminų ir kitų naudingų medžiagų.
Tokios trąšos slopina patogeninės mikrofloros augimą ir atbaido kenkėjus.
Kaip pasigaminti tokias trąšas?
Žirklėmis susmulkinkite svogūnų lukštus.
Šiuos svogūnų lukštus galite dėti tiesiai į dirvą, kurioje auginate sodinukus.
Tiesiog sumaišykite juos su žeme.
Tinkamas santykis yra 1 dalis svogūnų lukštų ir 4 dalys dirvožemio.
Šis ingredientas palaipsniui pūva ir ilgai maitina sodinukus.
Be to, iš svogūnų lukštų galite paruošti nuovirą.
Į indą įdėkite maždaug 10 g svogūnų lukštų.
Užpilkite juos karštu vandeniu (iki pat indo viršaus).
Uždarykite indą dangteliu ir palikite keletą dienų pastovėti.
Perkoškite ir praskieskite 2 litrais vandens.
Paruoštas trąšas galima purkšti ant šaknų arba lapų.
Naudokite kartą per 2-3 savaites, kai pasirodys pirmieji lapai.
Sėkmės!