Gydytoja pasidalino patarimais, kaip šį populiarų patiekalą paversti saugesniu sveikatai.
Polina Šubina papasakojo, į ką vertėtų atkreipti dėmesį ruošiant šašlykus.
Mėsos pasirinkimas
Gydytoja pataria atsakingai žiūrėti į mėsos pasirinkimą. Jei atrodo, kad mėsa nėra pati šviežiausia, parduotuvėje galite paprašyti ją perpjauti, kad įsitikintumėte produkto šviežumu.
Atkreipkite dėmesį į riebalus. Jei jie yra gelsvos spalvos, rinkitės kitą mėsos gabalą. Taip pat atkreipkite dėmesį į mėsos kvapą.
Yra dar vienas tikslus būdas nustatyti mėsos šviežumą. Mėsą paspauskite pirštu. Jei produktas yra šviežias, įdubimas išnyksta beveik iš karto.
Kokia mėsa geriausia?
Terapeutės teigimu, sveikesni yra paukštienos, triušienos ir žuvies šašlykai. Jei sergate virškinamojo trakto ligomis, vietoj kiaulienos verčiau rinkitės žuvį.
Maisto gaminimas
Gydytoja pastebėjo, kad didelį vaidmenį vaidina mėsos kepimo lygis. Gydytoja atkreipė dėmesį į tai, kad apetitą kelianti apskrudusi plutelė yra skani, tačiau pavojinga sveikatai. Joje yra kancerogenų, kurie provokuoja vėžio vystymąsi. Būtent todėl mėsos nereikėtų kepti pernelyg ilgai.