Gydytoja įvardijo 3 sriubas, kurios gali būti žalingos sergantiems virškinamojo trakto ligomis.
Gastroenterologė Marija. P įvardijo sriubas, kurios gali paaštrinti lėtines ligas.
Kenksmingos sriubos
Specialistė teigė, kad iš raciono reikėtų išbraukti sriubas, ruošiamas su mėsos ar žuvies sultiniais.
Ekspertė pastebėjo, kad tokie patiekalai yra pernelyg riebūs.
Gydytoja pridūrė, kad tokie patiekalai yra gana kaloringi, nes į juos dažnai dedame makaronų ar bulvių.
Tokių sriubų pavyzdžiai:
- charčio;
- barščiai;
- šiupininė.
Gydytoja atkreipė dėmesį, kad tokių patiekalų neturėtų valgyti žmonės, sergantys virškinamojo trakto ligomis. Pavyzdžiui, tokių sriubų reikėtų vengti sergant gastritu, pankreatitu, cholecistitu ir enterokolitu.
Kokią alternatyvą pasirinkti?
Marija. P pabrėžė, kad vienas sveikiausių patiekalų yra daržovių sriuba. Kaip teigia gastroenterologė, tokia sriuba gali normalizuoti virškinamojo trakto motoriką ir kompensuoti maistinių medžiagų trūkumą.
Gydytoja pridūrė, kad daržovių sriubą į savo mitybos racioną galima įtraukti ne tik turint tam tikrų sveikatos problemų, bet ir metant svorį.