Australų mitybos specialistė Kim Lindsay papasakojo apie mirtiną tam tikrų maisto produktų pavojų, kai jie yra kaitinami.
Anot jos, šių maisto produktų šildymas gali lemti apsinuodijimą, pažeisti nervų sistemą ar net sukeiti vėžį.
Atsiminkite, kokie tai maisto produktai: niekada nešildykite ryžių, kiaušinių, bulvių ir šparagų.
Kalbant apie ryžius, jų sausuose grūduose yra Bacillus cereus bakterijų sporų, kurios nemiršta net ir termiškai apdorojant. Mitybos specialistė pataria prieš verdant ryžius nuplauti, o išvirus – iš karto suvartoti.
Nešildykite bulvių, nes jose esančios bakterijos gali sukelti botulizmą – ligą, pažeidžiančią nervų sistemą.
Pašildyti špinatai gali sukelti apsinuodijimą ir net onkologinių ligų vystymąsi.
Faktas yra tai, kad špinatuose yra nitratų, kurie kaitinami ir sąveikaudami su burnoje esančiomis bakterijomis gali virsti kancerogeniniais nitritais.
Be to, tai gali išprovokuoti listeriozę. Mitybos specialistė pataria nepirkti parduotuvėje paruoštų salotų, nes tai gali smarkiai pakenkti sveikatai.
Taip pat nereikėtų pakartotinai šildyti kiaušinių, nes juose esančių salmonelių bakterijos gali išprovokuoti sunkų apsinuodijimą.