Šeštadienis, 19 balandžio, 2025

Naujausi

Pamirškite pieną ir mineralinį vandenį kepiniuose: beveik niekas to nežino!

Ar ilgai kildinate mielinę tešlą, o paskui ilgai laukiate, kol ji pakils, bet ji vis tiek nėra puri?

Kitą kartą įdėkite vieną puodelį šio ingrediento ir kepinys bus minkštas ir purus tarsi pūkelis.

Išbandykite netradicinį tobulos mielinės tešlos receptą.

Jums reikės:

  • 450 g kvietinių paprastų miltų
  • 1 kiaušinio
  • 60 ml augalinio aliejaus
  • 1 puodelio kokakolos gėrimo
  • 2 šaukštelių sausų mielių
  • 2 arbatinių šaukštelių cukraus
  • 1/2 šaukštelio druskos

Tešlai aptepti:

  • 1 kiaušinio

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimo eiga:

Persijokite miltus per sietelį į dubenį.

Taip pat per sietelį suberkite cukrų.

Suberkite druską ir mieles.

Viską išmaišykite.

Į sausus ingredientus supilkite kolą.

Įmaišykite aliejų ir kiaušinį.

Viską išmaišykite.

Išminkykite vientisą, glotnią tešlą.

Užminkytą tešlą uždenkite rankšluosčiu.

Palikite šiltoje vietoje, kad pakiltų, maždaug valandą.

Pakilusią tešlą dar kelias minutes minkykite.

Tada iš jos suformuokite bandeles ar kitus patinkančius kepinius.

Įdarus galite rinktis pagal skonį.

Tada sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.

Palikite pailsėti dar 30 minučių.

Pasibaigus laikui, aptepkite viršų plaktu kiaušiniu.

Įdėkite kepimo skardą į įkaitintą orkaitę.

Kepkite 180°C temperatūroje apie 40 minučių.

Linkime gero skonio!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Ideali šaltiena Velykoms: skaidri, skani ir be želatinos

Norite Velykoms pasigaminti idealios šaltienos, bet be želatinos? Šis receptas leis jums pasigaminti skaidrią, skanią ir tikrą šaltieną, kuri papuoš šventinį stalą. Šaltiena, kuri...

Šeštadienio Žavesys (balandžio 19 d.): Atleiskite Astro-magią—šiandien dvi Zodiako žvaigždės sužibės drąsiomis naujomis nuotykiais!

Šiandien teikia naują galimybę atrasti naujus hobius, galinčius pakeisti jūsų laisvalaikio praleidimą į nepaprastą patirtį. 🎨🌠 Pasinerkite į mūsų rekomendacijas ir raskite savo kitą...
---