Nepirkite brangių trąšų parduotuvėse. Geriausios trąšos yra nemokamos, pagamintos iš jūsų virtuvės maisto atliekų, o su jų pagalba jūsų kambariniai augalai žydės kaip pašėlę! Paruoškite jas iš šių 2 ingredientų pagal paprastą receptą. Augalai augs daug greičiau, turės gražius žalius lapus ir skleis vieną žiedą po kito.
Pagrindinės maistinės medžiagos, kurios yra šiose trąšose, yra magnis, kalis, fosforas, kalcis, geležis ir varis.
Be to, jose yra ir kitų elementų.
Būtent kalis ir fosforas yra atsakingi už žydėjimo skatinimą.
Šios trąšos yra labai stiprios, todėl prieš naudojant jas reikia praskiesti santykiu 1:1.
Taigi, jei turite 1 litrą trąšų, sumaišykite jas su 1 litru vandens.
Naudokite jas maždaug kas 15-20 dienų augimo ar žydėjimo sezono metu.
Jums reikės:
Pirmasis ingredientas yra kavos tirščiai
Kavos tirščiuose yra visų reikalingų mineralinių medžiagų.
Tačiau prieš naudodami leiskite jiems gerai išdžiūti, kad neatsirastų pelėsio.
Į tinkamą indą įdėkite 4-5 valgomuosius šaukštus kavos tirščių.
Ir užpilkite juos 1 litru vandens.
Palikite pastovėti 24 valandas.
Taip pat galite naudoti lietaus vandenį, kuris, skirtingai nei vandentiekio vanduo, nėra chloruotas.
Praėjus šiam laikui, kavos tirpalą perfiltruokite per audeklą.
Antrasis ingredientas – svogūnų lukštai, kuriuos susmulkinkite mažesniais gabalėliais.
Į indą įdėkite maždaug 2 saujas lukštų.
Juos užpilkite litru vandens.
Taip pat palikite 24 valandas pastovėti.
Idealu, jei ir kavos, ir svogūnų tirpalą gaminsite vienu metu.
Po 24 valandų svogūnų tirpalas bus rausvos spalvos.
Perkoškite jį per sietelį.
Galiausiai sumaišykite abu tirpalus.
Prieš tręšdami praskieskite santykiu 1:1.
Sėkmės!