Kepiniuose naudojamos kvapiosios medžiagos suteikia ryškesnį skonį ir aromatą. Tam naudokite natūralius ingredientus – pavyzdžiui, paprastą citrinos žievelę! Beje, tam galima naudoti ir apelsinus.
3 dideles citrinas kruopščiai nuplaukite su soda, nusausinkite. Nulupkite žievelę (tik geltonąją dalį, be baltosios).
Pabarstykite žievelę 1 stikline cukraus (190 g).
Išmaišykite, uždenkite plėvele, palikite parą pastovėti. Kitą dieną perkelkite į plokščią indą, leiskite žievelei su cukrumi visiškai išdžiūti. Retkarčiais pamaišykite.
Kai mišinys visiškai išdžius, sumalkite trintuvu arba kavos malūnėliu iki miltelių pavidalo.
Suberkite į sausą, švarų stiklainį. Užtenka vos vieno arbatinio šaukštelio šių miltelių, kad sustiprintumėte kepinių skonį ir aromatą!