Pusryčiai – svarbiausias dienos valgis, kuris gali būti ir sveikas, ir skanus! Jei rytą pradėsite nuo tinkamų pusryčių, dienos metu tikrai nepristigsite energijos!
Taigi, ką vertėtų rinktis pusryčiams?
Kietasis sūris
Sūris yra puikus ir skanus baltymų šaltinis. Pasak mokslininkų, tie žmonės, kurie kasdien suvalgo po kelis sūrio gabalėlius, rečiau patiria insultą.
Kiaušiniai
Kas nėra girdėjęs apie kiaušinių naudą? Tai – produktas, kuris ilgam suteikia sotumo jausmą. Mitybos specialistai pataria ryte valgyti kiaušinienę su svogūnais, sūriu ir pomidorais, – tai ir skanu, ir sveika.
Tunas
žuvis tunas" width="1920" height="1297" />
Nors tuno nereikėtų valgyti pernelyg dažnai (šioje žuvyje susikaupia daug gyvsidabrio), tačiau kartais tiesiog būtina pasimėgauti šia žuvimi. Tunas turi tiesiog rekordinį baltymų kiekį, be to, kaip ir bet kuri kita žuvis, aprūpina organizmą maistingomis Omega-3 riebalų rūgštimis. Šios riebalų rūgštys saugo širdį, kraujagysles ir smegenis!
Naminis varškės sūris
Geriausia rinktis riebų naminį varškės sūrį, nes jame esantys pieno riebalai yra labai naudingi. Nepamirškite, kad kalcis ir vitaminas D pasisavinami su riebalais.
Uogos
Norėtumėte pusryčiams suvalgyti saują šviežių ar šaldytų uogų? Puikus pasirinkimas! Uogose gausu maistinių skaidulų ir antioksidantų, kurie naudingi širdžiai, kraujagyslėms, smegenims ir odai.
Grūdai
Tikrai nesuklysite, jei pusryčiams pasirinksite avižinę košę, kuri yra naudinga ir grožiui, ir sveikatai. Avižų košėje gausu baltymų ir skaidulų, kurios stimuliuoja medžiagų apykaitą, užtikrina sklandų tuštinimąsi ir palaiko sveiką cukraus kiekį kraujyje.
Žemės riešutai
Žemės riešutus galima vartoti bet kokia forma. Šio produkto sudėtyje yra folio rūgšties, vitamino E ir polinesočiųjų riebalų. Taip pat šiuose riešutuose yra rekordinis baltymų kiekis: 30 gramų produkto yra net 7 gramai baltymų – tai sudaro 10% dienos normos.
Graikiškas jogurtas
Pusryčiams rinkitės natūralų graikišką jogurtą, kuriame yra didelis baltymų kiekis.
Moliūgų sėklos
Į košę, jogurtą ar salotas įberkite saują moliūgų sėklų, kuriose yra daug baltymų ir magnio.
Tofu
Tofu galite valgyti vieną arba juo pagardinti omletą. Tofu yra daug cinko, magnio, baltymų ir vitamino B1.
O kokius pusryčius renkatės jūs?