Grikiai yra populiarus garnyras, gana dažnai naudojamas gaminant maistą.
Grikių košę galima patiekti su daržovėmis, žuvimi ar mėsa. Taip pat grikiai gali būti valgomi ir kaip atskiras patiekalas.
Mitybos specialistas Michailas Ginzburgas papasakojo apie grikių naudą.
Jis teigė, kad šioje populiarioje košėje yra daug naudingų elementų, kurie gerai veikia organizmą ir netgi prisideda prie įvairių sunkių ligų profilaktikos. Mitybos specialistas teigia, kad reguliarus grikių valgymas padeda išvengti nutukimo, diabeto ir onkologinių ligų.
Be to, kaip pridūrė Michailas Ginzburgas, grikių košė lėtina senėjimo procesą.
Kitas šio produkto privalumas yra tai, kad grikiuose yra medžiagų, kurios teigiamai veikia nuotaiką.
Mitybos specialistas teigia, kad grikiai yra puikus pasirinkimas, kai norima numesti svorio. 100 gramų produkto yra tik 300 kalorijų, kurios verdant sumažėja net šešis kartus.
Michailas Ginzburgas atkreipė dėmesį į tai, kad grikiai turi daug augalinių baltymų, todėl jie yra ypač naudingi žmonėms, kuriems 40 ir daugiau metų.