Penktadienis, 10 sausio, 2025

Naujausi

Mitybos specialistų sąrašas: šie augalinės kilmės maisto produktai yra baltymų šaltiniai

Daugelis sveikos mitybos ir lieknos figūros siekiančių žmonių stengiasi bent dalį baltymų savo racione pakeisti augaliniu maistu. Šie baltymai turi didelį poveikį organizmo sveikatai.

Pastaraisiais metais galima išgirsti daug neigiamų pareiškimų apie įvairius mėsos produktus, nes jie didina cholesterolio kiekį, turi įtakos širdies sveikatai ir gali sukelti nepageidautiną nutukimą.

Augalinis maistas yra „kaltinamas“ dėl prasto baltymų įsisavinimo. Tačiau tai ne visada yra tiesa.

KOKIE YRA GERIAUSI AUGALINĖS KILMĖS MAISTO PRODUKTAI, KURIUOSE YRA DAUG NAUDINGŲ BALTYMŲ?

Bolivinės balandos (kvinojos) kruopos

Ekspertai sutaria, kad bolivinės balandos kruopos yra visaverčiai baltymai, kuriuos organizmas įsisavina 100%. Todėl jos gali būti tikras atradimas tiems, kurie stengiasi sumažinti mėsos kiekį arba laikosi vegetariškos dietos.

100 gramų bolivinės balandos kruopų yra apie 15 gramų baltymų.

Pupelės

Pupelės yra populiarus maisto produktas, nes iš jų galima pagaminti daugybę skanių patiekalų. Pupelės yra labai vertingas baltymų šaltinis.

Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad jose nėra daug baltymų (nuo 6 iki 10 gramų), tačiau jos yra sveikas ir kokybiškas produktas.

Lęšiai

Daugelis žmonių yra pamėgę lęšius, nes iš jų galima ruošti užtepėles, tyres, sriubas ir garnyrus. Gera žinia ta, kad šiuose vertinguose ankštiniuose produktuose yra apie 25 g baltymų.

Tai gana didelis baltymų kiekis.

Tofu

Šis produktas yra svarbi daugelio augalinės mitybos šalininkų mitybos raciono dalis, nes tofu yra neįtikėtinai sveikas.

Baltymų kiekis gali atrodyti mažas (apie 8 g), tačiau, ekspertų teigimu, tofu suteikia visas būtinas aminorūgštis.

Riešutai ir sėklos

Riešutai ir sėklos yra ne tik puikus baltymų šaltinis, bet ir padeda papildyti organizmą vertingais riebalais.

Baltymų kiekis riešutuose priklauso nuo jų rūšies, tačiau vis tiek jų kiekis yra gana įspūdingas.

Avinžirniai

Daugelis veganų reguliariai valgo avinžirnius, nes vienoje jų porcijoje galima aptikti net 20 g baltymų. Taip pat verta atsižvelgti į tai, kad avinžirniai yra gana skanūs ir teigiamai veikia organizmą.

Žinoma, kad šis produktas padeda normalizuoti cholesterolio kiekį kraujyje ir stiprina kaulus.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šį žavingą penktadienį (sausio 10 d.) vienas dangiškas ženklas demonstruoja neprilygstamą meistriškumą tvarkos ir organizavimo srityje, o kitas sužavi kiekvieną savo beribiu patrauklumu!

💫 Smalsaujate apie šiandienos horoskopo įžvalgas, sukurtas būtent jums? 🌟 ♒ Vandenis Ei, Vandenis, tu esi tarsi draugystės wifi - unikaliai universalus ir kažkodėl visada esantis...

6 dalykai, kuriuos reikėtų išmesti iš savo šaldiklio dabar pat

Atlaisvinkite daugiau vietos ir sumažinkite maisto švaistymą, pašalindami nereikalingus produktus. Šaldiklis dažnai lieka pamirštas ir netvarkytas – tai vieta, kurioje lengvai kaupiasi pertekliniai produktai, o...
---