Šeštadienis, 11 sausio, 2025

Naujausi

Laistykite daigus šiomis natūraliomis trąšomis: jie bus sveiki ir stiprūs, o jūs pagerinsite būsimą derlių!

Šiandien su jumis pasidalinsime puikiu natūralių trąšų receptu, kurias galite pasigaminti savo namuose. Su šia trąša jūsų daigai bus stiprūs, sveiki ir pasiruošę gausiam derliui. Idealu jas ruošti balandžio mėnesį, o receptas labai paprastas!

Jį galite pritaikyti savo reikmėms ir tikimės, kad jis ir jums bus naudingas.

Jums reikės:

  • Senesnės duonos (gali būti balta arba tamsi)
  • 1 valgomojo šaukšto cukraus
  • 1/2 šaukštelio sausų mielių
  • 4 l vandens

Procedūros eiga:

Į 5 litrų talpos indą supilkite 4 litrus vandens.

Sudėkite sausą senesnę duoną (nesvarbu, ar ji balta, ar tamsi).

Tada įberkite 1 valgomąjį šaukštą cukraus.

Ir įberkite pusę arbatinio šaukštelio sausų mielių.

Kruopščiai išmaišykite.

Leiskite tirpalui fermentuotis 2-3 dienas.

Praėjus šiam laikui, trąšas gerai pamaišykite maždaug 5 minutes.

Tada jas perkoškite ir padalinkite į tinkamus indus.

100 ml trąšų praskieskite 500 ml kambario temperatūros vandeniu.

Jas galite naudoti įvairiems sodinukams.

Vėliau tą patį tirpalą galite naudoti augalus persodinus į daržą.

Taip pat galite pasidaryti šių trąšų atsargų, nes galioja principas, kad kuo ilgiau jos stovės, tuo bus geresnės.

Laikui bėgant šios trąšos įgauna dar daugiau augalams reikalingų naudingų savybių.

Antrasis būdas – labai efektyvi mityba ir sodinukams, ir kambariniams augalams

Tai labai paprasta, pigu ir veiksminga!

Šį metodą taip pat naudoja profesionalūs augintojai, ir tai yra sprendimas, kuris užtikrins, kad jūsų daigai turėtų stiprią šaknų sistemą ir būtų daug stipresni bei sveikesni.

Be sodinukų, tai taip pat puikus būdas sustiprinti ir išpuoselėti kambarinius augalus.

Įrodyta, kad šių trąšų naudojimas daro stebuklus, pavyzdžiui, su orchidėjomis, kurios ilgai nežydėjo.

Ką reikia daryti?

Jauniems sodinukams reikia kalio, kad jie augtų sveiki, o tai puikus būdas jo suteikti.

Tačiau prieš pradėdami tręšti, turėtumėte žinoti vieną svarbų dalyką – kada daigus tręšti pirmą kartą.

Idealus laikas pirmą kartą tręšti yra tada, kai pamatysite du pagrindinius lapus ir vieną ar du mažesnius lapus virš jų.

Tai ženklas, kad šaknų sistema jau pakankamai išsivysčiusi ir augalas pasirengęs priimti maisto medžiagas.

Jums reikės:

  • 3 l talpos stiklainio (sterilizuoto)
  • 4 bananų žievelių
  • 3 litrų virinto vandens

Procedūros eiga:

Supjaustykite bananų žieveles ir sudėkite jas į stiklainį.

Bananų žieveles užpilkite virintu vandeniu ir įsitikinkite, kad žievelės yra pakankamai apsemtos.

Atidėkite į šalį, į tamsią vietą.

Šį koncentruotą tirpalą galima laikyti iki 1 mėnesio.

Prieš naudojimą jį reikia atskiesti vandeniu santykiu 1:1.

Linkime sėkmės!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---