Šiandien jums papasakosime, kaip orkaitėje išsikepti daugelio mėgstamus pyragėlius su vyšniomis. Žiemą ir šaltą pavasarį tokie naminiai pyragėliai puikiai tinka prie karštos arbatos ar kavos. O karštu oru jie puikiai tiks prie šalto kompoto. Pyragėliams paruošti reikia tik labai paprastų ingredientų. Juos gali išsikepti net vaikai. Rezultatas maloniai nustebins ne tik savo patrauklia išvaizda, bet ir nuostabiu skoniu.
VYŠNIŲ PYRAGAIČIAI ORKAITĖJE
INGREDIENTAI TEŠLAI
- 250 g varškės
- 300 g miltų
- 100 g cukraus
- 1 kiaušinio
- 100 ml augalinio aliejaus
- 10 g kepimo miltelių
- 10 g vanilinio cukraus
- Cukraus pudros papuošimui
ĮDARO INGREDIENTAI
- 400 g šaldytų vyšnių
- 1 valgomasis šaukštas kukurūzų krakmolo
- 50 ml vandens
- 2 šaukštai cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS
Šaldytas vyšnias ir cukrų sudėkite į puodą. Uždėkite ant kaitlentės, kad vyšnios atšiltų, o cukrus ištirptų.
Ištirpinkite krakmolą vandenyje ir supilkite gautą krakmolo skystį į uogas. Maišykite ir virkite, kol mišinys sutirštės. Tada perpilkite įdarą į kitą dubenį ir leiskite atvėsti iki kambario temperatūros.
Dideliame dubenyje sumaišykite varškę, kiaušinį, cukrų, kepimo miltelius, augalinį aliejų ir vanilinį cukrų iki vientisos masės.
Dalimis suberkite miltus, kad užminkytumėte minkštą ir elastingą tešlą.
Padalykite tešlą į 4 dalis.
Kiekvieną jų iškočiokite į dešrelę ir padalykite į dar tris dalis.
Kiekvieną gabalėlį iškočiokite į paplotėlį. Ant viršaus dėkite šaukštą įdaro ir užspauskite kraštus. Įdaras turi savyje krakmolo, todėl jis neištekės.
Sudėkite pyragėlius siūle žemyn ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Visus pyragėlius iš viršaus aptepkite kiaušinio tryniu.
Pašaukite į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę, ir kepkite tol, kol pyragėliai lengvai paruduos.
Paruoštus pyragėlius galima paskaninti cukraus pudra. Juose puikiai dera minkštų varškės sausainių ir drėgno vyšnių įdaro skonis.
Gero apetito!