Šeštadienis, 11 sausio, 2025

Naujausi

Gydytojas įvardino tinkamiausius pasirinkimus, ką valgyti peršalus

Sergant peršalimu, gripu ar koronavirusu, organizme kaupiasi toksinai, organizmas nusilpsta ir visas jėgas skiria kovai su virusu.

Būtent todėl tokiu laikotarpiu reikėtų rinktis lengvesnį maistą. Vis dėlto, maiste turėtų būti gausu svarbiausių mikroelementų.

Terapeutas Vladimiras Sibirskis papasakojo apie tai, kokius maisto produktus vertėtų rinktis sergant.

„Bulvių košė su trupučiu pieno yra puikus patiekalas peršalusiam žmogui“, – teigia gydytojas.

Kietas ir sunkiai virškinamas maistas šiuo laikotarpiu netinka.

Į savo mitybos racioną galite įtraukti vištienos sultinį, vištienos tyrę arba mėsos suflė.

Neatsisakykite pieno, kuris aprūpina organizmą reikalingais riebalais.

Taip pat į savo valgiaraštį galite įtraukti ir nedidelį kiekį vaisių.

Svarbu išlaikyti vandens balansą, tačiau pirmenybė turėtų būti teikiama kambario temperatūros gėrimams.

Patartina atsisakyti gazuotų gėrimų, saldumynų ir sūraus maisto.

Vladimiras Sibirskis rekomenduoja rinktis svogūnus ir česnakus, kurie turi baktericidinių savybių. Jo teigimu, šios daržovės gali padėti greičiau įveikti virusą.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---