Skumbrė yra vertingas jūros produktas. Jame gausu mineralų, riebalų rūgščių, vitaminų.
Skumbrėje yra nedaug kalorijų, todėl šis maisto produktas puikiai tinka ir besilaikantiems dietos.
Kuo naudinga skumbrė?
Šioje žuvyje yra vitaminų B ir D paros norma. Taip pat skumbrėje yra daug jodo, cinko ir fluoro.
Reguliarus skumbrės vartojimas aktyvina smegenų veiklą, padeda išvalyti kraujagysles, normalizuoti kraujospūdį ir pašalinti iš organizmo kancerogenus.
Reguliarus skumbrės vartojimas gerina kepenų veiklą, normalizuoja medžiagų apykaitą, gerina kraujo krešėjimą, stiprina imunitetą.
Taip pat ši žuvis teigiamai veikia plaukų ir odos būklę.
Kas neturėtų valgyti šios žuvies?
Žmonėms, sergantiems šiomis ligomis, rekomenduojama atsisakyti skumbrės:
- Diabetu.
- Kasos uždegimu.
- Virškinamojo trakto ligomis.
- Alergija.
Specialistai rekomenduoja nesirinkti rūkytos skumbrės, nes rūkytoje žuvyje susidaro kancerogenai.
Jei jums sunku atsispirti rūkytai skumbrei, rinkitės šalto rūkymo žuvį, nes joje yra mažesnis kiekis kancerogenų. Taip pat svarbu nevalgyti šios žuvies odos.