Ploni lietiniai blyneliai yra puikus pusryčių ar užkandžių patiekalas, kurį mėgsta daugelis suaugusiųjų ir vaikų. Tačiau klasikiniai ploni blyneliai yra kaloringas produktas. Taigi, nepersistenkite jais gardžiuodamiesi. Sveikas žmogus per dieną gali suvalgyti iki dviejų tokių blynelių. Tokiu atveju galima nesijaudinti, kad skanėstas turės neigiamos įtakos sveikatai ir figūrai.
Tačiau tuo pat metu daugelis žmonių mėgsta blynus gardinti įvairiausiais priedais. Galima rinktis bet ką – nuo saldžios naminės uogienės iki daržovių salotų.
Tačiau kokie įdarai yra patys nesveikiausi? Į šį klausimą viename interviu atsakė mitybos specialistė Daria Rusakova.
Kalbant apie naminius skanėstus, reikėtų atsisakyti medaus, kondensuoto pieno, uogienės ir šokolado masės. Taip yra todėl, kad šie produktai neigiamai veikia cukraus kiekį kraujyje, be to, jie yra ganėtinai kaloringi.
Daria Rusakova atkreipė dėmesį, kad tokių įdarų nereikėtų naudoti turint viršsvorio problemų, sergant diabetu ar virškinamojo trakto ligomis. Persivalgymas gali sukelti sunkumą ir virškinimo sutrikimus.
Be to, verta pažymėti, kad kenksmingiausiais galima būtų laikyti jau įsigytus ir konditerijos ceche paruoštus blynus su įdaru, kuriuos prieš vartojimą reikėtų tik pašildyti. Tokiame patiekale gali būti kenksmingų priedų: transriebalų, palmių aliejaus, kvapiųjų medžiagų ir kt.