Vyresnio amžiaus žmonės turi būti itin atidūs savo mitybai, nes netinkamai sudarytas mitybos planas gali lemti rimtus sveikatos sutrikimus.
Su amžiumi valgiaraštis turėtų keistis, nes organizmas ne visada tinkamai įsisavina įprastą maistą.
Ekspertai pasidalijo keliomis svarbiausiomis taisyklėmis, kurių turėtų laikytis vyresnio amžiaus žmonės.
Antsvorio prevencija
Nutukimas pablogina organizmo būklę ir sudaro palankias sąlygas įvairių ligų vystymuisi. Vyresnio amžiaus žmonės neturėtų tuo rizikuoti.
Svarbu pasirūpinti, kad neviršytumėte rekomenduojamos kalorijų normos.
Mažiau druskos
Ekspertai mano, kad druskos perteklius sukelia inkstų ir širdies bei kraujagyslių sistemos veiklos sutrikimus, todėl druską reikėtų vartoti saikingai.
Stebėkite cholesterolio kiekį kraujyje
Senatvėje rizika susirgti širdies ligomis yra itin didelė, todėl svarbu pasirūpinti, kad maistas nepadidintų cholesterolio kiekio kraujyje.
Būtent todėl geriausia rinktis tik sveikus maisto produktus ir saugius gaminimo būdus.
Pusgaminių pavojus
Daugumai vyresnio amžiaus žmonių yra gana sunku reguliariai gaminti maistą, todėl jie renkasi pusgaminius. Vis dėlto, reikėtų nepamiršti, kad toks maistas yra labai pavojingas sveikatai.
Tokių produktų sudėtyje yra daug druskos ir cheminių medžiagų, kurios gali išprovokuoti lėtinių ligų vystymąsi.
Žuvis vietoj mėsos
Dauguma žmonių klaidingai mano, kad mėsa yra panacėja nuo visų ligų ir pats svarbiausias maistas. Vis dėlto, per didelis mėsos vartojimas gali sukelti ankstyvą mirtį.
Būtent todėl pirmenybė turėtų būti teikiama žuviai.
Kalcio balansas
Niekam ne paslaptis, kad vyresnio amžiaus žmonių kaulai tampa trapesni, todėl gali lengviau lūžti. Vyresnio amžiaus žmonėms yra svarbu pasirūpinti, kad su maistu būtų gaunama pakankamai kalcio.
Kalcio gausu sezamo sėklose, pankoliuose, pieno produktuose, riešutuose ir ankštiniuose augaluose.