Sekmadienis, 12 sausio, 2025

Naujausi

Mitybos specialistė paaiškino, kas ir kodėl neturėtų valgyti česnakų

Šis kvapnus prieskonis gali pagerinti salotų, užkandžių ir pagrindinių patiekalų skonį. Todėl gaminant maistą sunku išsiversti be gardaus česnako.

Yra žmonių, kurie gali šį produktą valgyti skiltelėmis bei mano, kad jis naudingas imunitetui stiprinti.

Norint iš tiesų jį sustiprinti, pakaks suvalgyti vos vieną žalią česnako skiltelę per dieną. To tikrai užteks, kad iš šio produkto gautumėte visus reikalingus vitaminus.

Tačiau taip pat reikėtų nepamiršti, kad ne visi žmonės gali valgyti česnakus.

Daugiau apie tai papasakojo mitybos specialistė Elena Solomatina.

Ji paaiškino, kad žmonės, turintys virškinamojo trakto problemų, turėtų atsisakyti šio produkto vartojimo.

Česnakuose esantys eteriniai aliejai dirgina žarnyno gleivinę ir gali sukelti ligų paūmėjimą.

Be to, kaip nurodė gydytoja, česnakai skystina kraują. Tačiau jei tai nėra būtina ir kraujas turėtų krešėti normaliai, pvz. žmonėms sergantiems hemofilija, reikėtų nustoti vartoti česnakus.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---