Antradienis, 22 balandžio, 2025

Naujausi

Mitybos specialistė paaiškino, kuo naudingi burokėliai mūsų sveikatai

Mitybos specialistai savo pacientams dažnai rekomenduoja į mitybą įtraukti burokėlių. Ši šakninė daržovė pasižymi stipriomis antioksidacinėmis savybėmis ir turi puikią maistinę vertę. Daugiau apie tai papasakojo Katerina Padolka. Kaip pažymėjo mitybos specialistė, burokėliuose yra minimalus riebalų kiekis – 100 gramų šios daržovės yra tik 43 kalorijos.

Ši daržovė turi daug naudingų elementų, pavyzdžiui, geležies, mangano, kalio, cinko, vitamino A ir folio rūgšties. Visa tai padeda organizmui tinkamai bei sklandžiai funkcionuoti. Gydytoja pažymėjo, kad rekomenduojama burokėlius valgyti žalius, nes tuomet išlieka daugiau vitamino C. Jei renkatės terminį apdorojimą, geriau šakniavaisius išvirti vandenyje.

Tačiau būtina nepamiršti kontraindikacijų. Jei sergate inkstų ligomis, burokėlių geriau visai nevalgyti. Atminkite, kad daržovėse yra oksalatų, dėl kurių gali atsirasti inkstų akmenų.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Skaniausios obelų veislės: saldumo simfonija jūsų sode

Obuoliai – vieni populiariausių ir labiausiai vertinamų vaisių pasaulyje. Jų įvairovė stebina: nuo rūgščiai gaivių iki itin saldžių. Tad kokios gi obelų veislės laikomos...

Bulguras – geriausia kruopa lieknėjimui

Kova su antsvoriu dažnai asocijuojasi su alinantčiu alkio jausmu, kuris neretai baigiasi dietos pažeidimais. Vis dėlto, mitybos specialistai ir sveikos gyvensenos ekspertai vienbalsiai išskiria...
---