Picą mėgsta daugybė žmonių, nepriklausomai nuo jų amžiaus ir lyties. Tai – labai senas ir skanus patiekalas, kurį galima paruošti iš labai įvairių ingredientų. Picų rūšių yra labai daug. Galite gaminti picą namuose, nusipirkti šaldytą picą parduotuvėje ar užsisakyti picą į namus. Nors pica yra labai skani, tačiau vertėtų susimąstyti apie tai, kokį poveikį ji turi žmogaus organizmui.
Mokslininkai, ištyrę picos komponentus, padarė išvadą, kad ji gali būti naudinga žmogaus organizmui. Žinoma, tam yra būtina sąlyga: pica turi būti ruošiama iš natūralių šviežių produktų. Picos tešla dažniausiai gaminama iš kviečių miltų, kuriuose yra sėlenų ir endospermo. Šiose sudėtinėse dalyse gausu antioksidantų.
Antioksidantai padeda organizmui kovoti su kenksmingomis medžiagomis. Kad antioksidantai būtų aktyvūs ir padėtų organizmui, pica turi būti kepama 300 laipsnių temperatūroje. Kitas pagrindinis picos ingredientas yra pomidorai arba pomidorų pasta. Pomidoruose yra dar vieno antioksidanto – likopeno.
Produktai, kurių sudėtyje yra likopeno, gali užkirsti kelią įvairioms ligoms ir net sumažinti kai kurių vėžio rūšių riziką.
Žinoma, pica gali būti ne tik naudinga, bet ir žalinga. Kadangi pica yra labai sotus ir maistingas patiekalas, ja nereikėtų piktnaudžiauti. Net ir įprasti dideliais kiekiais valgomi patiekalai gali sukelti alergiją, todėl būkite atsargūs. Kartas nuo karto tikrai galite pasilepinti pica, tačiau visada svarbu jausti saiką.