Persimonai – vieni populiariausių rudens-žiemos laikotarpiu perkamų vaisių.
Dauguma žmonių mėgsta šiuos vaisius, nes jie yra labai kvapnūs, skanūs ir naudingi.
Persimonai yra puikus vitaminų bei mineralų šaltinis, teigiamai veikiantis imunitetą ir smegenų veiklą. Taip pat šie vaisiai skatina audinių atsinaujinimą.
Mitybos specialistai rekomenduoja per dieną suvalgyti ne daugiau nei tris ar keturis persimonus.
Persimonai yra puikus užkandis tarp valgių, tačiau svarbu žinoti, kad šiuos vaisius geriausia valgyti tik iki 17 valandos.
Gydytojai rekomenduoja persimoną valgyti ne iš karto po valgio, o praėjus valandai ar bent pusvalandžiui po valgio (toks pat laiko terminas rekomenduojamas ir prieš valgį).
Jei valgysite patiekalus su mėsa, persimonais rekomenduojama pasilepinti tik po dviejų valandų.